Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

În Ceahlãu, de 100 de ani

• Vasile Aanei a împlinit, ieri, un secol • „aerul, alimentatia ecologicã si faptul cã nu a trecut pe la fast-food-uri l-au ajutat sã ajungã la vîrsta asta“, a declarat primarul Costicã Schiopu •

Comuna Ceahlãu, satul Rãpciunita, este locul unde ieri a avut loc evenimentul împlinirii unui secol de viatã. Aniversatul a fost Vasile Aanei, cel mai în vîrstã locuitor al comunei. Vasile Aanei s-a nãscut pe 9 noiembrie 1907 si a crescut la viata sa doi copii. De cîtiva ani a rãmas fãrã nevastã, iar destinul l-a despãrtit pentru totdeauna de unul dintre cei doi copii. Desi are o vîrstã respectabilã, functionarii din cadrul Primãriei Ceahlãu au declarat cã bãtrînul se plimbã prin curtea casei si îsi rezolvã singur problemele cotidiene. „Aerul, alimentatia ecologicã si faptul cã nu a trecut pe la fast-food-uri l-au ajutat sã ajungã la vîrsta asta. A fost un om de nãdejde în comunã, respectat de cei din jur. ÃŽn tinerete a fost plutas, muncitor forestier si, dupã ce a terminat cu Bistrita si cu pãdurea, a trecut la cresterea animalelor. A muncit din greu si a dat vitei si purcei frumosi la stat ani si ani la rînd. Dar, a fost un om ponderat. Si-a vãzut de problemele lui si le-a onorat pe toate“, a declarat Costicã Schiopu, primarul comunei Ceahlãu.
Ieri, consilierul primarului Schiopu, Ioan Avãdãnutei, a mers acasã la bãtrîn, pentru a-i aduce felicitãrile consilierilor locali si ale functionarilor din cadrul Primãriei Ceahlãu. „Omul are de toate si nu prea am stiut cu ce sã îl cadorisim. Dar sigur de mare folos îi este o cîrjã, pentru cã, de la o vreme, fiecãruia dintre noi îi este de folos. Ca sã marcãm momentul, i-am dãruit o sampanie, pe care sã o bea alãturi de cei dragi. Ne-am gîndit si la bucuria sufletului si i-am trimis si o carte. A fost un cadou simbolic, adecvat împlinirii unei vîrste onorabile“, a mai spus primarul Costicã Schiopu.
Bãtrînul Vasile Aanei a fost, anul trecut, încercat de necazuri, stihiile dezlãntuite ale naturii afectîndu-i, partial, casa. Cu fonduri de la bugetul local i-au fost remediate stricãciunile înregistrate de pe urma puhoaielor si i-a fost reparat gardul.
Aniversatul de pe 9 noiembrie nu este singurul din comuna Ceahlãu care a ajuns la o vîrstã frumoasã. În zonã îsi mai duc viata doi bãtrîni de 97 si 98 de ani, o bãtrînã de 92 de ani si mai multi localnici ale cãror vîrste ating 90 de ani.

Articol afisat de 1574 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective