Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Acesti oameni minunati si masinile lor zburãtoare

• nemteanul Vasile Zaharia cutreierã tara împreunã cu colegul sãu, Vasile Olariu, pentru a face fotografii aeriene ale frumusetilor naturale si construite ale României • ei au fost invitati sã expunã o parte din acestea la Cernãuti, cu ocazia Zilei Nationale a României •

Vasile Zaharia,presedintele International TVN-SYS, societate de televiziune din Suceava, si colegul sãu, Vasile Olariu, au fost invitati, de Ziua Nationalã a României, sã prezinte la Cernãuti, în Ucraina, o expozitie de vederi aeriene a celor mai reprezentative mãnãstiri din tara noastrã. Invitatia a fost formulatã de consulul României la Cernãuti, Romeo Sãndulescu. Cu aceeasi ocazie va fi prezentat si filmul documentar „România - arhitectura sacrã din Moldova“. „Sîntem la a sasea manifestare de acest gen. Eu si colegul Vasile Olariu am început campania aero de anul acesta în luna mai si am încheiat-o sãptãmîna trecutã. Rezultatul este reprezentat de peste un milion de imagini, din diverse regiuni ale tãrii. Expozitia de acum este realizatã la cererea expresã a consulului României în Ucraina. Expozitia va fi itinerantã, urmînd sã fie prezentatã si în capitala Ucrainei, Kiev. Mai mult, prezentarea documentarului este o premierã absolutã pentru aceastã tarã, filmul urmînd a fi difuzat la postul national de televiziune. Noi am lansat o invitatie si Patriarhului Daniel si, în proportie de 90%, stim cã va veni la Cernãuti“, a relatat Vasile Zaharia.
Cei doi pãtimasi fotografi au parcurs, anul acesta, un traseu lung, acoperit în mai bine de 7 luni prin toatã tara. Au urmãrit sã surprindã în fotografii cele mai reprezentative mãnãstiri din România, dar si superbele frumuseti naturale ale tãrii noastre. Pe timp de varã, s-a zburat cu un deltaplan, iar odatã ce vremea s-a rãcit, Vasile Zaharia si Vasile Olariu au apelat la un avion de douã locuri, o libelulã de productie americanã. Mai în glumã, mai în serios, „cum prinde benzinã, de la Suceava la Viena ajungi în voia cea bunã“, spune Vasile Zaharia. Manifestãrile de la Cernãuti vor fi completate de o masã rotundã transmisã în direct la televiziune cu reprezentarea cea mai înaltã la nivel diplomatic.
Între proiectele de viitor ale lui Vasile Zaharia se numãrã un film documentar despre viata si domnia lui Alexandru cel Bun. Pelicula va fi realizatã în colaborare cu televiziunea din Cernãuti si va onora aniversarea a 600 de ani de la atestarea documentarã a acestui vechi oras românesc, actualmente aflat în Ucraina.
„Se va filma si în România, si în Ucraina, iar montajul se va realiza în România. Apoi, în februarie sau martie, vom participa la un festival în Franta cu un documentar româno-argentinian despre Delta Dunãrii. Dupã Paste, pe esplanada din fata Patriarhiei, vom avea prima expozitie în aer liber, sub patronajul Prea Fericitului Daniel. Eu si colegul meu vom prezenta fotografii de dimensiuni mari, 2X1,30 metri, cu cele mai importante obiective istorice si spirituale din tarã“, s-a destãinuit Vasile Zaharia.
Tot anul viitor, va fi realizat si primul festival de film documentar avînd ca temã spiritualitatea crestinã româneascã, în judetul Neamt, la Mãnãstirea Neamt.

Articol afisat de 1779 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective