Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cowboy de Roman

Cowboy de Roman

• un tînãr a scos pistolul în discoteca de la „Casa Afacerilor“ si a tras, fãrã sã rãneascã pe nimeni • incidentul s-a petrecut pe fondul unui scandal de amploare • politistii au confiscat arma, marca Walther si au întocmit dosar penal „cowboy-ului“ • urmeazã sã fie depistate toate persoanele implicate •

Distractia tinerilor romascani aflati, în noaptea de duminicã spre luni, 11 spre 12 noiembrie, în incinta unei cunoscute discoteci din municipiu, la „Casa Afacerilor“, s-a terminat nefast, cu un scandal monstru si focuri de armã. ÃŽn „scenariul“ desprins parcã din filme cu cowboy au fost implicate douã grupuri, totul pornind pe fondul consumului de bãuturi alcoolice. Pentru potolirea spiritelor a fost necesarã interventia unor însemnate forte de ordine. Pînã în prezent, oamenii legii au reusit sã-l identifice pe cel care a scos arma si a tras, un romascan „iute la mînie“, în vîrstã de 33 de ani. „ÃŽn jurul orei 2.15 noaptea, lucrãtorii nostri au fost sesizati despre producerea unor acte grave de tulburare a ordinii si linistii publice în incinta discotecii organizate la «Casa Afacerilor». Echipa noastrã de cercetare a stabilit cã a fost vorba despre un conflict spontan, între douã grupuri de persoane tinere. La un moment dat, Constantin C., în vîrstã de 33 de ani, din municipiul Roman, a scos un pistol cu bile, marca «Walther» si a tras cu el în incinta barului respectiv. ÃŽn cauzã a fost întocmit dosar penal, sub aspectul sãvîrsirii infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice“, a declarat subcomisarul Dragos Bãlãu, comandantul Politiei Municipiului Roman. Totodatã, tînãrul suspect a rãmas fãrã pistol, încadrat în categoria armelor neletale. Acesta a fost cel mai grav incident armat petrecut anul acesta în municipiu, în conditiile în care posesorii de arme au fost implicati în cîteva situatii similare.

Cursa înarmãrii... populatiei

Reamintim cã, în primãvarã, un romascan de 48 de ani a „rezolvat“ într-un mod „inedit“ problemele pe care i le fãcea cîinele vecinului, trãgînd trei focuri de armã spre animal si rãnindu-l grav, în plin centrul orasului, unde riscul producerii unei tragedii era foarte mare. Incidentul s-a soldat cu dosar penal, întocmit pe numele lui Victor C., pentru comiterea infractiunii de uz, fãrã drept, de armã letalã. Anul trecut, pe fondul geloziei, un tînãr din municipiu a tras cu un pistol cu gaze asupra ferestrelor din termopan ale casei în care locuia familia fostei sale iubite. Un alt caz grav s-a petrecut în ultima zi a anului 2006, la Cotu Vames, cînd un tînãr a fost împuscat în gît de cãtre tatãl unei tinere. Alte situatii dramatice s-au petrecut în localitãtile Ghidion si Boghicea, doi tineri fiind împuscati de un pãdurar, respectiv, de un fiu de pãdurar, cu armele de vînãtoare.
Cert este cã, îngrijorati de numãrul mare de întîmplãri nefericite în care protagonisti au fost posesori de arme, guvernantii „pritocesc“ o ordonantã de urgentã care are drept scop interzicerea comercializãrii la liber a armelor neletale. ÃŽn cazul în care va fi adoptat, actul normativ îi va obliga pe cei 837 de nemteni care detin pistoale de acest gen ca, în interval de un an, sã obtinã permise de port armã, altfel riscînd pedepse aspre. Proiectul de lege mai prevede faptul cã armele neletale nu vor mai putea fi folosite decît în legitimã apãrare, cele cu aer comprimat si cu gloante de cauciuc urmînd sã fie cumpãrate doar pe baza unei autorizatii emise de Politie. ÃŽn plus, vor fi vizati soferii care vor ameninta, în trafic, cu pistolul, alti conducãtori auto, acestia riscînd închisoarea între 6 luni si 3 ani. Dupã ultimele centralizãri, la nivel de judet existã peste 3.500 de arme detinute legal, dintre care 723 cu alice, 1.990 de tir (n.r. - aici intrã toate armele letale cu glont) si 837 de pistoale cu gaze, aer comprimat sau gloante (bile) de cauciuc.

Articol afisat de 1788 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective