Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Femei salvate de campania „Pentru un copil sãnãtos al Europei“

• o gravidã cu eminentã de avort si una care prezenta risc major de a naste prematur au fost internate în spital • douã paciente cu sterilitate si trei cu infectii genitale majore au fost îndrumate pentru tratamente de specialitate •

Nouã gravide domiciliate în comuna „Ion Creangã“ si sase femei cu afectiuni ginecologice grave care se aflau în evidentele medicilor de familie din respectiva localitate au beneficiat gratuit, ieri, de consultatii clinice si ecografice de specialitate fãcute loco de cãtre un medic din cadrul Spitalului Municipal de Urgentã Roman.
Astfel, douã gravide au fost trimise de urgentã la Spitalul Roman, una dintre el prezentînd eminentã de avort, iar cealaltã riscînd o nastere prematurã. De asemenea, douã femei au fost diagnosticate cu sterilitate si necesitau tratament, douã prezentau simptomele unei infectii urinare suficient de grave si una suferea de o infectie cronicã pentru tratarea cãreia se impune internare si tratament cu antibiotice.
Investigatiile au fost efectuate de cãtre medicul ginecolog Elena Tricã, din cadrul Spitalului Municipal Roman, care s-a deplasat ieri la cabinetul medicului de familie Angela Bicã, din comuna „Ion Creangã“, alãturi de mai multi reprezentanti ai Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt, care desfãsoarã împreunã mai multe actiuni în cadrul proiectului „Pentru un copil sãnãtos al Europei“. Acest ultimul proiect al campaniei „Sîntem aici pentru tine. Sãnãtatea ta conteazã“ are drept scop constientizarea gravidelor asupra importantei supravegherii sarcinii, chiar din primele luni. Un altul este de a le prezenta femeilor importanta prevenirii, respectiv, diagnosticãrii cît mai rapide a cancerului genital, cu precãdere a celui de col si a aceluia mamar. Proiectul este sustinut în colaborare cu medici de familie din sapte comune din judet, medici ginecologi ai spitalelor din Piatra Neamt, Roman si Bicaz si furnizori de servicii de laborator, respectiv, servicii farmaceutice.
ÃŽn „Ion Creangã“, reprezentantii CAS Neamt au lãsat 130 de taloane apartinînd unor persoane care nu au intrat în posesia lor prin intermediul Postei si nu si-au putut efectua investigatiile cuprinse în Programul National de Evaluare a Stãrii de Sãnãtate.
Pe traseu, reprezentantii CAS Neamt au efectuat controale inopinate prin cîteva cabinete de medicinã primarã, stomatologice si farmacii. Reprezentantii CAS Neamt au constatat cã la cabinetul medicului primar din „Miron Costin“ nu se puteau da consultatii, întrucît spatiul este supus reabilitãrii si igienizãrii. Un neajuns major al acestui cabinet este acela cã nu are apã curentã. La farmacia din Dulcesti, farmacistul titular nu era la serviciu, iar la cabinetul stomatologic din localitate, medicul nu era, de asemenea, la program.

Articol afisat de 1216 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective