Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Muncã la negru în confectii, pielãrie si încãltãminte

• aceasta este una dintre cele mai grave deficiente constatate de inspectorii ITM Neamt la 163 de angajatori din domeniu • amenzile au totalizat 12.000 lei •

Firmele nemtene care îsi desfãsoarã activitatea în domeniul confectiilor textile, pielãriei si încãltãmintei au fãcut obiectul unor controale efectuate recent de cãtre reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Neamt. Pe parcursul verificãrilor, echipele de control au urmãrit respectarea legislatiei în vigoare în ceea ce priveste relatiile de muncã, precum si securitatea si sãnãtatea muncii.
Au fost controlati 163 de angajatori care lucreazã în industria confectiilor textile, pielãriei si încãltãmintei. 101 dintre acestia, care au 4.529 de salariati, au fost verificati în ceea ce priveste relatiile de muncã. Sapte dintre acestia utilizau munca la negru, opt dintre persoanele care lucrau aici neavînd încheiat contract de muncã individual. În afarã de aceste aspecte, inspectorii ITM au mai constatat si sanctionat nedepunerea declaratiilor fiscale la sediul acestei institutii, neîntocmirea evidentelor privind orele lucrate de fiecare dintre angajati, atît în cursul sãptãmînii, cît si în zilele de sîmbãtã si duminicã, neacordarea sporurilor prevãzute de lege pentru munca prestatã sîmbãta si duminica.
Abaterile legate de munca la negru au fost sanctionate cu amenzi contraventionale totalizînd 12.000 lei, iar altele vizînd nerespectarea Codului Muncii au fost sanctionate cu 2.100 lei.
62 de firme care îsi desfãsoarã activitatea în confectii, încãltãminte si pielãrie si au 3.313 angajati au fost verificate în ceea ce priveste respectarea prevederilor legale pe linie de securitatea si sãnãtatea muncii. Au fost constatate 228 de deficiente, cele mai grave dintre acestea fiind sanctionate cu amenzi totalizînd 22.500 lei.
Reprezentantii ITM Neamt au demarat luna trecutã si vor sustine pînã la sfîrsitul anului, împreunã cu Politia Rutierã, o campanie privind verificarea respectãrii prevederilor legale referitoare la securitatea si sãnãtatea în muncã în cadrul firmelor care efectueazã transport de persoane si de mãrfuri. Luna trecutã, inspectorii ITM au verificat 398 de angajatori, prilej cu care au constatat 1.597 de deficiente în domeniul relatiilor de muncã si securitãtii si sãnãtãtii în muncã, 115 firme fiind sanctionate cu 1,7 miliarde de lei vechi.
La sfîrsitul lunii octombrie erau înregistrati 8.089 agenti economici cu capital privat activi. În acelasi interval de timp, au fost înregistrate 2.750 contracte individuale de muncã si 3.438 încetãri de activitate.

Articol afisat de 1357 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective