Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Stefan a dejucat planurile lui Tãriceanu

Stefan a dejucat planurile lui Tãriceanu

• primarul spune cã suprapunerea europarlamentarelor cu referendumul a creat doar mici probleme în Piatra Neamt • „A fost ambitia premierului Tãriceanu de a nu organiza cele douã scrutinuri în aceleasi sectii, cu aceleasi comisii, iar lucrurile ar fi fost mult mai simple si cu cheltuieli minore“, sustine Gheorghe Stefan •

Suprapunerea europarlamentarelor cu referendumul prezidenãial pentru votul uninominal a creat probleme la Piatra Neamt. Dar unele mici. Primarul Gheorghe Stefan spune cã au fost „cîteva mici greutãti în organizarea sectiilor de votare pentru cele douã evenimente, dar, respectînd Legea Electoralã, au fost rezolvate“. Spre exemplu, sãlile de sport generoase ca mãrime au permis organizarea într-un colt a sectiei de vot pentru Parlamentul European, iar în celãlalt pentru referendum. ÃŽnsã primarului pietrean nu i se pare corectã decizia Guvernului de a nu organiza evenimentele cu aceleasi sectii de vot si aceleasi comisii. „Aici a fost o ambitie a premierului Tãriceanu, de a nu organiza alegerile europarlamentare si referendumul pentru votul uninominal în aceeasi sectie, cu aceeasi comisie. Lucrurile ar fi fost simple, iar cheltuielile minore. La alegerile locale, de exemplu, se voteazã cu trei buletine - Consiliul Local, Consiliul Judetean si primar. Acum sînt douã buletine, ar fi fost mai simplu de organizat. Chestiunea se pune însã din punct de vedere politic, pentru cã existã acea luptã politicã presedinte-premier. N-am nimic cu nimeni, dar era mai simplu si cinstit sã fie o singurã sectie de vot si o singurã comisie pentru ambele evenimente“, a spus Gheorghe Stefan. ÃŽn acelasi timp, primarul pietrean e convins cã oamenii nu vor fi pãcãliti de aceste lucruri si vor vota si la europarlamentare si la referendum, chiar dacã pentru una trebuie sã meargã într-o salã de clasã, iar pentru cealaltã în alta. „Gîndirea a fost ca oamenii sã voteze mai mult pentru europarlamentare si mai putin la referendum. Parlamentarii nu doresc introducerea votului uninominal, pentru cã nu doresc sã intre în luptã deschisã pentru functia de parlamentar. Doresc sã se catere pe lista de partid“, a mai spus primarul Stefan, precizînd cã el sustine votul uninominal majoritar, în douã tururi, ca la primar, propus de Traian Bãsescu. ÃŽn opinia lui Gheorghe Stefan, uninominalul asumat de Guvernul Tãriceanu si aprobat de Parlament este un pas înainte fatã de lista de partid existentã în prezent, însã uninominalul propovãduit de presedintele Bãsescu este singura cale de schimbare a clasei politice, „singura garantie cã în Parlament vom avea doar oameni competenti, cei mai buni, care sã nu fie dependenti de lista de partid si care sã poatã vota dupã cum le dicteazã constiinta, nu seful de partid“.

Articol afisat de 1736 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 15.11.2007 05:53
HAI SA FACEM CURATENIE
Iata cum rezuma Presedintele avantajele votului uninominal:
-Votul pentru deputati si senatori va fi organizat la fel ca alegerile pentru primari: o circumscriptie - un ales.
- Stimuleaza dezbaterea pe programe si viziuni politice in campania pentru primul tur.
- Stimuleaza cresterea performantei individuale a candidatilor. Acestia depind de competenta, onestitatea si capacitatea de comunicare proprii.
- Obliga partidele sa isi dezvolte o politica reala de resurse umane, bazata pe capitalul uman al circumscriptiei, nu pe importuri, migrari sau transferuri.
- Sistemul impune fiecarui partid astfel si discernamant si o abordare proactiva in recunoasterea si preluarea celor mai performanti lideri de la nivelul circumscriptiei.
- Alegerea in circumscriptii uninominale creeaza conditiile pentru responsabilizarea clasei politice. Cetatenii vor sti pe cine au trimis in Parlament si vor putea judeca in ce fel au fost reprezentati, in urmatoarele alegeri confirmand sau infirmand alegerea facuta.
- Sistemul va elimina cumpararea locurilor, care e posibila in sistemul de vot pe liste - competitia este deschisa, cel mai bun castiga.
- Sistemul va duce la
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective