Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sindicalistii acuzã contabilii din scoli

• 794 de învãtãtori si educatoare cu gradul didactic I si vechime de peste 25 de ani trebuie sã încaseze, retroactiv, contravaloarea a cîte douã ore prestate în plus, sãptãmînal, în ultimii trei ani de activitate • „ne rezervãm dreptul de a face plîngere penalã celor care nu vor respecta prevederile legale“, sustin reprezentantii sindicatului dascãlilor nemteni •

Marea bucurie cãzutã peste aproape 800 de învãtãtori, educatoare si institutori cu gradul I didactic si vechime peste 25 de ani în învãtãmînt, cã vor primi bani frumosi pentru o muncã suplimentarã, prestatã în ultimii trei ani, începe sã se stingã. Si asta nu pentru cã nu ar exista cadru legal în baza cãruia sã li se acorde banii cuveniti, ci pentru cã partea care ar trebui rezolvatã la nivelul fiecãrei scoli în care îsi desfãsoarã, ori si-au desfãsurat activitatea nu se rezolvã. „Sindicatul Liber din ÃŽnvãtãmînt si Cercetare Neamt constatã cã existã foarte multe unitãti de învãtãmînt care nu pun în executare hotãrîrile judecãtoresti definitive, pronuntate pe 2 octombrie 2007, în procesul care avea ca obiect reducerea normei pentru învãtãtori, educatoare si institutori cu gradul didactic I si peste 25 de ani vechime. Conform sentintei, aceste cadre didactice trebuie sã beneficieze de plata pentru cele douã ore prestate în plus sãptãmînal, fatã de norma didacticã, începînd cu data de 5 decembrie 2003 si pînã la data pronuntãrii, 2 octombrie 2007. ÃŽn acest caz, vom fi nevoiti sã uzãm de cãile legale care reglementeazã obligatia de executare a unei hotãrîri judecãtoresti definitive si executorii. Astfel, potrivit art. 277 din Codul Muncii, «neexecutarea unei hotãrîri judecãtoresti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executie adresate angajatorului de cãtre partea interesatã constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendã. ÃŽn consecintã, în perioada care urmeazã vom solicita unitãtilor scolare care au hotãrîre judecãtoreascã definitivã si nu au aplicat-o, sã o execute în termenul legal, rezervîndu-ne dreptul de a face plîngere penalã, în caz contrar“, a declarat Gabriela Grigore, consilier al Biroului Operativ al Sindicatului Liber din ÃŽnvãtãmînt si Cercetare Neamt.
Directorii scolilor în care existã astfel de cazuri trebuie sã le solicite contabililor efectuarea calculelor necesare pentru a se sti cît i se cuvine fiecãrui dascãl în parte. „Ori este rea-vointã, ori contabilii sînt incompetenti. Altfel nu putem califica aceastã situatie. Sînt scoli în care trebuie fãcute calcule pentru douã-trei persoane. Ce-i asa de complicat? ÃŽn unele scoli, va fi un volum imens de muncã, e drept, dar e treaba contabililor si trebuie s-o facã!“, a mai spus Gabriela Grigore.
Dascãlii pentru care se vor acorda diferentele salariale îsi desfãsoarã activitatea în 113 unitãti scolare, care au personalitate juridicã.

Articol afisat de 1576 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective