Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Activitãti laborioase în campania „Pentru un copil sãnãtos al Europei“

• au fost consultate 24 de gravide si 6 femei cu afectiuni ginecologice din Borca si Farcasa • angajatii „Micromedica“ au recoltat sînge de la 90 de persoane, în vederea efectuãrii analizelor hematologice • farmacista din Borca a anuntat deschiderea unei noi unitãti la Farcasa •

Proiectul „Pentru un copil sãnãtos al Europei“ desfãsurat ieri la
Borca de cãtre reprezentantii Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt, împreunã cu furnizori de servicii de diverse tipuri cu care se aflã în relatii contractuale, s-a dovedit un succes. Gratie tuturor celor implicati si cu precãdere organizatorilor de pe plan local, sãtenii au dat dovadã de interes si s-au prezentat în numãr mare la cabinetul medicului de familie Gigi Parfeni. Astfel, doctorul Romulus Caranfil din cadrul Spitalului Bicaz a consultat 24 de gravide cu diverse vîrste ale sarcinii si 6 femei cu afectiuni ginecologice. Investigatiile efectuate au scos la ivealã probleme de sãnãtate atît în cazul gravidelor, cît si al celorlalte paciente consultate, motiv pentru care, acolo unde a fost cazul, doctorul Romulus Caranfil a prescris tratament de specialitate. Douã femei însãrcinate în luna a IX-a, care se aflau pe ultima sutã de metri, riscînd ca nasterea sã se declanseze din zi în zi, au fost trimise la spital. Dat fiind faptul cã multe dintre pacientele care au fost consultate au la activ nasteri numeroase, iar din cauza situatiei materiale extrem de modeste nu se îngrijesc de sãnãtatea lor, tuturor gravidelor le-au fost recoltate probe biologice, în vederea efectuãrii analizelor de laborator.
„Tin sã remarc în mod deosebit cã sînt foarte încîntat de faptul cã gravidele pe care le-am consultat sînt bine supravegheate de cãtre medicul de familie, asta se vede din fisele medicale întocmite, din datele consemnate, date care pot oferi oricãrui medic specialist o radiografie clarã a stãrii de sãnãtate. Pacientele au fost încîntate cã au avut prilejul de a fi consultate de un ginecolog fãrã a mai fi nevoie sã se deplaseze în oras si cã au avut ocazia sã îsi rezolve gratuit niste probleme sensibile de specialitate“, a declarat doctorul Romulus Caranfil.
Pe lîngã cele 24 de gravide, au mai beneficiat de recoltãri de sînge în vederea efectuãrii analizelor hematologice încã 66 de persoane, ale cãror investigatii de laborator fac parte din programul national de evaluare a stãrii de sãnãtate. Investigatiile de laborator vor fi efectuate de laboratorul „Micromedica“, furnizor de servicii hematologice aflat în relatie cu CAS Neamt, implicat ieri în actiunile campaniei „Sîntem aici pentru tine. Sãnãtatea ta conteazã“.
60 de sãteni cu domiciliul în Borca si Farcasa au intrat ieri în posesia taloanelor primite de la Casa Nationalã de Sãnãtate, în vederea efectuãrii evaluãrii stãrii de sãnãtate prevãzute în programul national derulat de ministerul de resort.
Un alt partener al derulãrii actiunilor de la Borca a fost farmacista Elena Trutã. Acest furnizor de servicii farmaceutice are o unitate de specialitate în Borca, una în Tîrgu Neamt si pregãteste deschiderea celei de a treia, la Farcasa. Evenimentul va avea loc pe 2 decembrie si este posibil gratie bunei colaborãri dintre farmacistã si medicul de familie Elena Lichi, din Farcasa.

Articol afisat de 1477 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective