Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ofertã la suprapret pentru Clubul Copiilor din Bicaz

• cele douã proprietare ale clãdirii cer de trei ori mai mult decît pretul real • ISJ este interesat de clãdire, dar vrea o aliniere a pretului tranzactiei la cel al zonei •

Inspectoratul Scolar Judetean Neamt este în negocieri aprige cu proprietarii Clubului Copiilor din Bicaz, în încercarea de a cumpãra respectivul imobil. Vineri, 16 noiembrie, profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general, s-a întîlnit cu cele douã mostenitoare, una de loc din Iasi, iar cealaltã din Bucuresti. „Clubul Copiilor din Bicaz a fost revendicat de cãtre proprietari, care vor sã-l punã în vînzare. Inspectoratul Scolar, pentru cã foloseste aceastã clãdire, are drept de preemptiune. Proprietarele imobilului solicitã 1.400.000 de euro, dar cred cã este o valoare foarte mare fatã de pretul zonei. Conform instructiunilor Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului, pentru imobilele revendicate si care sînt de vînzare, Inspectoratul Scolar trebuie sã realizeze o expertizã tehnicã, pe baza cãreia sã se stabileascã pretul corect al constructiei puse în discutie“,a declarat „generalul“ Mihai Lãcãtusu.
ÃŽn perioada urmãtoare, Inspectoratul Scolar Judetean Neamt va realiza expertiza tehnicã, va stabili un pret pe care îl considerã corect si va formula o solicitare pentru dobîndirea imobilului, dupã care va transmite dosarul la minister, pentru analizã. „Dupã ce se vor analiza documentele pe care le vom trimite noi, vor veni la Bicaz specialisti de la Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului. Abia dupã ce vor vedea imobilul si se va stabili pretul final al tranzactiei, se va decide dacã ne putem permite sã cumpãrãm Clubul Copiilor Bicaz sau nu“, a mai spus Mihai Lãcãtusu. Primarul bicãjenilor, Constantin Catrinoiu, a precizat cã, în zonã, terenul si clãdirile din zonã costã circa 25 de dolari pe metru pãtrat, ceea ce înseamnã cã pretul corect al Clubului Copiilor este cam la o treime din cît au cerut cele douã proprietare. Dacã si acestea vor fi de acord cu oferta, redusã substantial, atunci vor fi beneficiarele a circa 470.000 de euro, fatã de 1,4 milioane de euro, cît au cerut.
Elevii bicãjeni au la dispozitie clubul de mai bine de 20 de ani. Institutia este deschisã în fiecare zi si copiii participã la diverse activitãti în cadrul cercurilor, în functie de abilitãti.

Articol afisat de 1283 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective