Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Moarta nimãnui

• trupul unei romascance, gãsitã decedatã într-un fotoliu din locuintã dupã cîteva zile, zace în continuare acolo, în speranta cã îi vor sosi nepoatele care o vor înhuma • vecinii, alarmati de mirosul insuportabil, au sesizat Politia si Pompierii • oamenii legii nu au motive sã fie suspiciosi • în cazul în care nimeni nu va „revendica“ moarta, aceasta va fi înhumatã de municipalitate •

Alexandrina S., în vîrstã de 62 de ani, din municipiul Roman, a fost gãsitã decedatã în locuinta sa sîmbãtã, 17 noiembrie, dupã interventia Politiei si a pompierilor. Cadavrul femeii, intrat în putrefactie, a rãmas în continuare în... fotoliul în care se afla. Aceasta în conditiile în care oamenii legii nu au suspiciuni privind o eventualã moarte violentã, victima fiind cunoscutã cu multe afectiuni. Mai mult, nici una dintre rudele sale nu s-a interesat de soarta sa. Femeia locuia într-un imobil situat pe strada Anton Pann si este posibil sã fie înmormîntatã pe banii municipalitãtii. Vecinii nu o mai vãzuserã pe femeie de la începutul sãptãmînii trecute. Simtind un miros insuportabil venind dinspre usa locuintei sale, acestia au alertat Politia Roman. Pompierii au intrat pe geam si au descuiat usa, pentru ca fortele de ordine sã poatã interveni. „Sesizarea a fost fãcutã la ora 15.25 si, în acest caz, a fost mobilizatã o echipã de descarcerare. S-a intervenit doar cîteva minute, pînã ce s-a putut intra în apartamentul situat la etajul al treilea“, au mentionat pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Petrodava“ Neamt. Scenele care au urmat i-au lãsat fãrã replicã pe vecinii femeii. „Locuim pe acelasi palier cu domnisoara Didi si, chiar în urmã cu o sãptãmînã, am fãcut o pomenire pentru tata si am împrumutat o masã de la dînsa. De atunci, fratele meu a mai vãzut-o o singurã datã, martea trecutã. Era o femeie «de nota zece», ne-a marcat profund moartea sa. Era o femeie la locul sãu, împãciuitoare, niciodatã nu s-a certat cu nimeni, atunci cînd era vreun scandal, era prima care se retrãgea în casã. Avea probleme de sãnãtate, dar era o femeie cumpãtatã si îsi lua medicamentele. Venea un miros greu din apartamentul sãu, astfel cã un alt vecin a anuntat Politia. Sîmbãtã, au venit Politia si Pompierii, care au intrat pe geamul situat la ultimul etaj. Femeia era întinsã într-un fotoliu, avea bratele desfãcute si în fata sa era o masã cu o farfurie cu mîncare. Nu cred sã fi murit de la gaze, chiar dacã si centrala era în functiune. Era tare bolnavã cu inima si în ultima perioadã se plîngea de asta. Se înnegrise toatã si era umflatã. Din pãcate, nu are pe nimeni în Roman, nu a fost cãsãtoritã niciodatã si nu are copii, singurele rude fiind douã nepoate din partea unei surori, care locuiesc la Bucuresti. Trebuie sã soseascã astãzi (duminicã, 18 noiembrie, n.r.), în jurul prînzului. Trupul neînsufletit al femeii se aflã în continuare în casã, dar nu poate intra nimeni acolo. A murit de vreo patru zile, ne doare sufletul pentru pierderea sa, pentru cã era un om tare cumsecade. Dumnezeu s-o odihneascã“, a declarat Ciprian Rusu, unul dintre vecinii victimei.
Însã, în cazul în care rudele sale nu vor veni pentru a se ocupa de înhumare, sarcina va fi preluatã de cãtre Primãria Roman.
Vecinii femeii au mai precizat cã aceasta suferea de diabet si cardiopatie ischemicã, însã nu prea se plîngea de boalã. ÃŽn ultima sãptãmînã, Alexandrina S. s-ar fi destãinuit unei vecine cã o „tinea o durere în piept“, însã nimeni nu s-a asteptat ca decesul sã survinã atît de repede. Femeia ducea o viatã linistitã, trãind dintr-o pensie din care se descurca destul de bine, din spusele vecinilor aflînd cã aceasta a fost bibliotecarã la Umaro. „Era o vecinã foarte bunã, a lucrat pe vremuri casieritã la o alimentarã, dupã care a fost bibliotecarã la Umaro, de unde s-a si pensionat. Era tare cumpãtatã, ne pare tare rãu cã s-a stins prea repede si drama este cã nu are aproape pe nimeni. A trãit singurã toatã viata si a murit tot singurã. A venit si medicul sãu de familie, care a constatat decesul“, au mai spus vecinii femeii.

Articol afisat de 1783 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 19.11.2007 06:15
SARACIA:Unde ne sunt politicienii care conduc societatea?
Saracia este unul dintre factorii sociali importanti.
Saracia ar duce la modificarea personalitatii umane.Saracii au o personalitate orientata spre fizic si vizual si mai putin spre psihic.Ei ar fi personalitati mai degraba extrovertiti decât introvertiti,orientati mai mult spre concret,sunt mai inceti,cu grija ,rabdatori, perseverenti,neortodoxi.Saracii sunt impulsivi,orientati mai mult spre prezent sau trecutul imediat,cu o toleranta foarte mare fata de tulburarile somatice si psihice.
Saracia,infometarea cronica,duc la transformari importante ale personalitatii,determinând o mai mare inclinatie spre concret,spre tendinte egoiste si revendicative.Pe voluntari infometati timp de 6 luni s-a demonstrat ca in aceasta situatie se modifica caraterul treptat indivizii devin ostili,gelosi,curiosi iar modificarile au persistat mult timp dupa terminarea experimentului.
Este importanta structura puterii in societate,lucru ce afecteaza violenta in familie, abuzul masiv social fata de copii fiind mult mai periculos decât cel individual.Acest abuz social consta in statisticile foamei si malnutritiei la copii,morbiditatea, saracia,educatia deficitara,oficializarea
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective