Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pavele în „buricul“ orasului, la Tîrgu Neamt

Pavelarea trotuarelor, demaratã la Tîrgu Neamt în luna septembrie, a ajuns si în zona din centrul orasului. Deja s-a realizat înnoirea arterelor pietonale pe bulevardul Mihai Eminescu, inclusiv aleile parcului Ion Creangã. Muncitorii firmei Symmetrica, din Suceava, care realizeazã lucrãrile, au trecut acum la trotuarele de pe partea dreaptã a bulevardului Stefan cel Mare. Schimbarea s-a fãcut simtitã si pe o parte din sectorul dintre pod si intersectia de la Humulesti, unde, mai ales în zilele de luni, cînd este organizat oborul sãptãmînal, cetãtenii trebuiau sã meargã pe carosabil din cauza masinilor parcate pe trotuare. Acum, bordurile fiind mai înalte, autoturismele nu mai pot acapara spatiul rezervat pietonilor, lucru valabil si în celelalte zone din oras unde s-au pus pavele.
Administratia orasului sperã într-o iarnã blîndã, asa încît lucrãrile sã poatã avansa cît mai mult. Conform proiectului, ar trebui sã fie reabilitate trotuarele începînd de la intrarea în oras, dinspre Piatra Neamt, din zona statiei Peco din Humulesti, pînã la podul de peste Ozana, care nu intrã în discutie, pentru cã tine de Drumurile Nationale. Asa cã depinde de bunãvointa acestora ca trecãtorii sã nu mai calce prin bãltile imense de pe partea pietonalã, aflatã într-o stare avansatã de degradare. Pavelele au fost deja montate pe aproape întreg bulevardul Mihai Eminescu si trebuie sã ajungã si pe bulevardul Stefan cel Mare, pînã dupã sediul Politiei. „Reabilitarea trotuarelor a început tîrziu din cauza birocratiei si a timpilor lungi de asteptare în achizitiile publice, dar vom face cît se va putea în acest an, restul vom continua în primãvarã, cu respectarea proiectului tehnic“, a declarat primarul Decebal Arnãutu. Acesta a spus cã au început si lucrãrile de amenajare a unor noi spatii de parcare, ritmul de executie al acestora depinzînd, ca si la trotuare, de vreme. Cu acest prilej s-a lãrgit si carosabilul, lîngã Policlinicã, pentru a descongestiona traficul rutier din aceastã zonã. „Era necesarã lãrgirea strãzii, pentru cã înainte se formau cozi lungi de masini la semafor, deoarece autoturismele care mergeau la dreapta trebuiau sã se încadreze cu cele care mergeau înainte. De aceea a fost nevoie sã luãm o portiune din parcare si sã o adãugãm la stradã“, a mai precizat primarul Arnãutu.

Articol afisat de 1557 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective