Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 19 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tricolorii au surclasat Malta la Piatra Neamt

Tricolorii au surclasat Malta la Piatra Neamt

• România - Malta 4-0 (2-0), la nivelul nationalelor de tineret • au marcat Sîrghi (‘21), Stancu (‘45 si ‘50) si Ganea (‘53) • nationala lui Emil Sãndoi va juca mîine în Olanda, iar pietreanul Barna va fi în lot •

România a fost încurajatã vineri searã în timpul meciului cu Malta, din cadrul preliminariilor pentru europenele de tineret din Suedia 2009, de aproape 8.000 de pietreni. Cei care au îndurat frigul au fost rãsplãtiti de un joc bun al echipei lui Emil Sãndoi, dar si de un rezultat multumitor: 4-0 (2-0). Golurile echipei tricolore au fost marcate de Sîrghi (‘21), Stancu (‘45 si ‘50) si de Ganea (‘53). Diferenta de 4 goluri este normalã, realitatea din teren reflectîndu-se clar în scorul final.
Românii au avut rãbdare, au controlat meciul, neavînd emotii în defensivã, iar în jumãtatea adversã punînd probleme serioase portarului advers. „I-am certat la pauzã pentru cã Malta a avut suturi la poartã într-o reprizã cîte a avut Franta într-un meci întreg, ceea ce nu mi s-a pãrut normal“, precizat la final Emil Sãndoi. De partea cealaltã, antrenorul oaspetilor, Mark Miller, a fost multumit de jocul echipei sale. „Am stiut cã este o diferentã între noi si România si am evoluat deschis si am încercat sã jucãm fotbal. Sînt mîndru de ceea ce a arãtat echipa mea în aceastã searã“, a spus Miller, recunoscînd apoi si faptul cã a rãmas impresionat de conditiile oferite de stadionul pietrean. Meritul echipei din Sudul Europei este cã nu a ridicat baricade în jurul careului propriu si nici nu a sãpat santuri. Suporterii nemteni au avut sansa sã vadã si cîteva suturi de la distantã periculoase, asa cum nu s-a întîmplat de la Tibi Serban încoace.
Keseru (‘7) a executat în zid o loviturã liberã de la 20 de metri, pentru ca un minut mai tîrziu Tãtãrusanu sã aibã primele emotii la sutul de la distantã mare a lui Damit. Acelasi Tãtãrusanu (‘10) a respins în corner sutul de la peste 30 de metri a lui Fenech, dupã care au mai urmat alte cîteva minute în care jocul românilor nu a strãlucit. „Joaca“ s-a terminat dupã vreun sfert de orã de la debutul partidei. Keseru a executat un corner, iar fundasul central Cristian Sîrghi (‘21) s-a desprins din marcaj si a înscris în urma unei lovituri de cap. Torje a fost responsabil cu driblingurile spectaculoase si cu pasele de efect, pentru ca gazdelor sã le fie refuzat un penalty în minutul 29, cînd Keseru a fost faultat în careul maltez. Deac (‘36) l-a nimerit pe Woods din pozitie foarte bunã, iar „francezul“ Keseru a iesit, accidentat, si a lãsat locul lui Liviu Ganea. Fenech l-a mai încercat pe Tãtãrusanu de la distantã, iar în minutul 45 Bogdan Stancu a marcat pentru 2-0, tot în urma unui corner.
Sãndoi si-a certat elevii la pauzã, iar tricolorii au arãtat asta în primele 15 minute ale reprizei secunde. Mai întîi Stancu a ratat din 6 metri, pentru ca în urma cornerului rezultat acelasi atacant percutant sã marcheze cu cãlcîiul (‘50). S-a fãcut 4-0 douã minute mai tîrziu: Torje a pãtruns pe stînga si a centrat perfect pentru Liviu Ganea, care a îndeplinit o simplã formalitate. Tot timisoreanul a fost aproape de a marca în minutul 57, dar a nimerit numai bara, pentru ca pînã la final jocul sã intre într-o stare de lejeritate totalã, România nemaifortînd, iar Malta neputînd sã atace.
Momentul mult asteptat de pietreni, indiferent cã este vorba de suporteri sau oameni legati de FC Ceahlãul, s-a produs în minutul 60, cînd Daniel Barna i-a luat locul lui Cristian Tãnase. „M-am bucurat enorma de mult cã publicul m-a aplaudat si cã a fost alãturi de mine. Am avut si ceva emotii, dar pînã la urmã totul a fost foarte bine. Am primit felicitãri de la toatã lumea, de la familie, colegi, antrenori. Sînt fericit cã si antrenorul nationalei a fost multumit“, a declarat Daniel Barna, debutant la echipa nationalã de tineret a României.
Tricolorii, cu Barna printre ei, au plecat ieri spre Olanda, acolo urmînd a întîlni nationala similarã a „Tãrii lalelelor“, mîine, la Venlo.

Articol afisat de 1362 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective