Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Peremistii se opun repatrierii tiganilor din Italia

• „România a fost aspru criticatã atunci cînd a intrat pe calea democratiei, pentru cã îi discrimina pe tigani, dar tocmai asta face Europa acum“, a declarat europarlamentarul Viorica Moisuc

Membrii Partidului România Mare nu sînt de acord cu atitudinea autoritãtilor italiene de a trimite în tarã grupuri de tigani pentru cã îi considerã, de la un capãt pînã la celãlalt, ca fiind rãufãcãtori, violatori, criminali. Opinia a fost prezentatã de Viorica Moisuc, senator de Neamt si europarlamentar de pe 15 ianuarie 2007. „Incidentele petrecute recent în Italia au umplut paharul. Decizia Guvernului italian nu este una luatã pentru ceea ce a fãcut un criminal, ci o decizie luatã în lungã duratã, pentru respingerea românilor. Ei vor sã respingã munca la negru si îi deranjeazã cã sînt prea multi români care au luat locurile de muncã ale italienilor. Crima respectivã este pretextul pentru care s-au luat mãsuri contra românilor“, a declarat senatorul Moisuc.
ÃŽn viziunea oamenilor lui Vadim Tudor nu existã romi, cuvîntul potrivit pentru cei care se considerã ca apartinînd acestei categorii fiind cel de tigani. „Consider cã pozitia PRM este foarte corectã. ÃŽncã de la început noi am sustinut cã nu existã etnie romã, ci existã tigani. Acestia sînt buni, rãi, hoti, muzicanti, filologi, toate felurile. Cei buni trebuie apreciati, cei rãi trebuie pusi sã plãteascã. Nesociabilizarea tiganilor este un fenomen înregistrat în toatã Europa si nu specific României. Atitudinea Italiei, de a-i trimite înapoi pe rãufãcãtori în tara lor nu-i un lucru bun. Ei trebuie pedepsiti acolo unde comit fapte antisociale. Declaratiile fãcute de cãtre unii reprezentanti ai României nu sînt de bun augur pentru tarã. Nu se poate gãsi o rezolvare pe moment. Fenomenul trebuie studiat în complexitatea lui“, a declarat senatoarea Viorica Moisuc, care a mai sustinut cã problema tiganilor nesocializati s-a înregistrat în urmã cu ceva vreme si în Franta. Autoritãtile au stabilit sã li se dea animale de care sã aibã grijã, doar cã au sacrificat vitele, le-au mîncat si apoi s-au revoltat împotriva autoritãtilor, spunîndu-le cã lor le trebuie bani si nu cirezi. „România a fost aspru criticatã atunci cînd a intrat pe calea democratiei, pentru cã îi discrimina pe tigani, dar tocmai asta face Europa acum. Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a reusit acum cîteva zile, cînd a fost la Roma, în Italia, prin intermediul întîlnirilor pe care le-a avut cu diversi oameni politici si cu Papa, sã convingã autoritãtile italiene în multe puncte de vedere cã nu se procedeazã corect. Din pãcate, în cadrul Parlamentului European, Marian Jean Marinescu, membru PD, sprijinit de UDMR, a reusit sã prezinte un proiect de lege opus celui existent, dar identic cu legea Guvernului italian de a trimite tiganii acasã. Este jenant cã se întîmplã asa. ÃŽn Parlamentul European sîntem 35 de români dar nu se discutã în colectiv, nu se gãseste o solutie comunã pentru un vot în favoarea României“, a mai spus europarlamentarul Viorica Moisuc.

Articol afisat de 1498 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 21.11.2007 05:46
HAI SA FACEM CURATENIE
Iata cum rezuma Presedintele avantajele votului uninominal:
-Votul pentru deputati si senatori va fi organizat la fel ca alegerile pentru primari: o circumscriptie - un ales.
- Stimuleaza dezbaterea pe programe si viziuni politice in campania pentru primul tur.
- Stimuleaza cresterea performantei individuale a candidatilor. Acestia depind de competenta, onestitatea si capacitatea de comunicare proprii.
- Obliga partidele sa isi dezvolte o politica reala de resurse umane, bazata pe capitalul uman al circumscriptiei, nu pe importuri, migrari sau transferuri.
- Sistemul impune fiecarui partid astfel si discernamant si o abordare proactiva in recunoasterea si preluarea celor mai performanti lideri de la nivelul circumscriptiei.
- Alegerea in circumscriptii uninominale creeaza conditiile pentru responsabilizarea clasei politice. Cetatenii vor sti pe cine au trimis in Parlament si vor putea judeca in ce fel au fost reprezentati, in urmatoarele alegeri confirmand sau infirmand alegerea facuta.
- Sistemul va elimina cumpararea locurilor, care e posibila in sistemul de vot pe liste - competitia este deschisa, cel mai bun castiga.
- Sistemul va duce la clari
Ad�ugat de Alin Murgu la data 21.11.2007 10:34
Parlamentul face legi sa apere pe infractori
- principal subordonarea interesului public de aflare a adevãrului în cauzele penale, cãtre interesul personal al celor cercetati sau judecati în legãturã cu sãvârsirea de infractiuni
-Parlament subordoneazã interesul public interesului presupusului infractor.
-Codul de procedurã penalã se îngrijeste de cum îl protejeazã pe primar sau ministru care fura
-Nu este protejat un cetãtean cãruia i se furã portofelul în autobuz ci cel care il fura
-Se dau dreptur persoanelor învinuite sau inculpate în cauze penale
-Restrângerea gravã a prerogativelor organelor judiciare însãrcinate cu cercetarea si judecarea
-Interceptãrile nu se pot efectua decât dupã începerea urmãririi penale si dupa ce infractorul este anuntat.
-Protejeaza clientela politicã fãrã sã le pese de importanta actului lor pentru securitatea nationalã.
-limitarea duratei anchetei penale la 6 luni prin aceasta toate dosarele care sunt in cercetare sunt abandonate(Patr
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective