Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Garda de Mediu Neamt, în continuare fãrã sef

• la Bucuresti, e mare vînzolealã cu reorganizarea Gãrzii de Mediu, motiv pentru care numirea unui sef în teritoriu este lãsatã mai deoparte • la Neamt, în cãrti pentru sefie, este Neculai Bucsã, membru PNL •

Comisariatul Judetean Neamt al Gãrzii de Mediu este în continuare fãrã sef, întrucît la centru existã o preocupare mai mare pentru problema reorganizãrii, dupã cum prevede una dintre cele mai recente prevederi legislative. Schimbãrile în structura institutiei au afectat si activitatea angajatilor, prin desfiintarea Comisariatului Regional de la Suceava fiind preconizatã înfiintarea de noi posturi si modificarea organigramei. „Asteptãm si noi sã se pronunte într-un anume fel sefii de la Comisariatul National al Gãrzii de Mediu fatã de numirea unui comisar sef la Neamt si sã ni se aducã la cunostintã modificãrile care vor avea loc“, a declarat comisarul Neculai Bucsã, unul dintre cei despre care se vorbeste cã ar fi vizati pentru preluarea conducerii judetene a Gãrzii de Mediu.
La momentul actual, Garda de Mediu dispune de prea putini angajati, motiv pentru care activitatea lor este deosebit de încãrcatã. Un comisar care face teren ar trebui sã munceascã zi si noapte, fãrã nici un pic de pauzã, pentru a putea verifica mãcar o parte din firmele pe care le are în aria de competentã.
Datele statistice aratã cã, la nivel national, fiecare comisar are de supravegheat în jur de 27 de mari poluatori, rafinãrii, instalatii mari de ardere si centrale termice de cvartal, plus controalele în cazul poluãrilor accidentale. Mai sînt si alte inspectii, la toate firmele reclamate de cetãteni si autoritãti. Octavian Popa, comisarul sef al Gãrzii de Mediu, spune cã ar mai fi nevoie de încã 200 de comisari în toatã tara, pentru ca institutia sã se descurce onorabil. Iar pentru ca inspectiile sã fie eficiente, ar mai trebui încã 400 de oameni de teren. Potrivit comisarului sef, Garda a cerut 200 de posturi, dar Ministerul de Finante a refuzat.
Oficial, prin reorganizarea Gãrzii se urmãreste descentralizarea institutiei si cresterea capacitãtii sale de inspectie. Astfel, au fost desfiintate cele opt comisariate regionale (cel de care depindea Neamtul era cel de la Suceava), iar în locul acestora a fost înfiintat cîte un comisariat judetean. Mai existã, în plus, un Comisariat General, unul al Capitalei si un comisariat al Deltei Dunãrii, care se întinde pe mai multe judete.
Fostul comisar sef, Silvian Ionescu, acum secretar executiv PD, acuza cã reorganizarea Gãrzii nu este bunã fiindcã urmãreste politizarea posturilor, cu pretul deprecierii actului de inspectie. El sustine cã posturile de conducere vor fi ocupate de cadre ale PNL si UDMR. Fostul comisar a dat în judecatã Guvernul pe motiv cã OUG 107 din 2007 privind reorganizarea Gãrzii nu este constitutionalã, fiindcã Guvernul nu era abilitat sã emitã acte cu privire la mediu. Dosarul se aflã acum la Curtea Constitutionalã.
Comisarul Neculai Bucsã este membru PNL Neamt, iar fostul comisar sef, Constantin Pavel, este democrat. El si-a dat demisia pe 14 octombrie si timp de 30 de zile a asigurat interimatul.

Articol afisat de 3022 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective