Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doctorul Panait, excomunicat de „Devastator“ din Biserica Adventistã

• lucrarea „Devastatorul“ i-a adus medicului Filip Panait excluderea din Biserica Adventistã • acesta acuzã modul în care a fost luatã decizia • „au lucrat ca pe timpul Inchizitiei“, afirmã doctorul din Bîra • Biserica Adventistã a afirmat cã situatia nu este ireversibilã •

Medicul Filip Panait, cunoscut pentru functia sa din forul medicilor de familie nemteni, iar mai nou pentru o carte denumitã „Devastatorul“ în care face interpretãri biblice care au contrariat pe toatã lumea, a fost exclus din Biserica Adventistã de Ziua a Saptea. Acesta a precizat cã aparitia articolului „Devastatorul, o bombã?“ în cotidianul Monitorul a stîrnit provocat reactii la nivelul conducerii Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea, care l-a avertizat sã renunte la publicarea cãrtii. Potrivit acestuia, conducerea Bisericii Adventiste a fost foarte fermã în decizia luatã si nu i-a dat ocazia sã se apere. „ÃŽncã din 26 octombrie, am fost vizitat de pastorul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Roman, Teofil Brasov, care m-a atentionat cã voi fi supus discutiei Bisericii. Am crezut cã este doar o atentionare, însã pe 15 noiembrie am fost chemat la sediul din Roman sã dau explicatii în fata conducerii si a delegatului Florin Istrate, de la Conferinta Moldova si a lui Teofil Brasov. Am fost acuzat cã încalc preceptele adventiste, cã neg credinta în Iisus Hristos si, în consecintã, voi fi exclus din Bisericã. I-am atentionat cã nu am renuntat la credinta în Iisus si în Divinitate, însã nu am fost crezut. Au mai convocat o sedintã a doua zi, la care n-am mai fost chemat. Vineri seara, pe 16 noiembrie, patru din membrii conducerii au refuzat sã mai vinã, întelegînd cã se dorea excluderea mea pe motive neîntemeiate si au fost chemati de acasã alti doi membri. Nu mi s-a permis sã mã justific, s-a luat hotãrîrea sã fiu exclus din Bisericã prin sase voturi. Sîmbãtã, 17 noiembrie, la ora 17, a fost convocatã adunarea pentru a fi consfintitã hotãrîrea excluderii mele. Le-am cerut ca aceastã adunare sã fie tinutã la amiazã, pentru cã seara vin la Bisericã mai putini oameni“, a declarat doctor Filip Panait.

„Voi contesta aceastã hotãrîre în instantã“

Acesta a mai precizat cã nu s-a tinut cont de cerinta sa si cã „au lucrat ca pe timpul Inchizitiei“, fãrã a i se permite sã dea argumente, pentru cã într-un sfert de orã a trebuit sã explice 300 de pagini. „Si-au chemat doar prietenii, nu s-a fãcut o prezentare publicã a cazului, astfel încît mai multi membri sã fie prezenti si, de aceea, din 59 au votat 47, din care 25 pentru excludere si 16 împotrivã, iar 6 s-au abtinut de la vot. Nu existã nici un organism democratic în cadrul organizatiei, în sensul cã orice membru de la vîrful Bisericii poate manipula organizatia localã si poate face presiuni, astfel încît sã nu poti avea o apãrare corespunzãtoare si, dacã se poate, sã fii zdrobit. Pot spune cã sînt exclus din Biserica Crestinã Adventistã de Ziua a Saptea începînd cu 17 noiembrie. Voi contesta aceastã hotãrîre în instantã, pentru cã sînt un luptãtor si nu mã dau de-o parte, cînd este voba de adevãr. Consider cã nu merit sã fiu eliminat din motive religioase, pentru o idee, pentru cã nu am contestat cu nimic doctrina crestinã, ci am întãrit-o, argumentînd stiintific anumite etape a vietii lui Iisus Hristos, pe care o gãsesc atît de fascinantã, încît m-a determinat sã o cercetez în detaliu“, a mai precizat doctor Filip Panait.

Biserica Adventistã nu-l reprimeste decît prin pocãintã si rebotezare

Conducerea localã a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea din Roman sustine cã nu este nimic ilegal sau nedemocratic în excluderea doctorului Filip Panait, mai ales cã s-a încercat, în mai multe rînduri, aducerea acestuia pe „calea ce bunã“. „Doctorului Filip Panait i s-a retras calitatea de membru al Bisericii Adventiste din Roman pentru atitudinea pe care a avut-o în ultima vreme. Mã refer la reactia sa la principiile Bisericii noastre, care are un anumit statut, anumite reguli interne de functionare si puncte fundamentale de credintã. Ceea ce doctorul Filip Panait a fãcut a fost sã nu mai respecte, sã submineze punctele fundamentale de credintã ale scripturii în care Bisericii Adventiste. Concret, cele legate de Sfînta Treime, de doctrina întrupãrii, de relatia fiului lui Dumnezeu cu noi oamenii. Cartea «Devastatorul» considerãm cã indicã faptul cã doctorul Panait a renuntat la credinta sa, la principiile Bibliei. ÃŽn ultimele luni am avut discutii, personal, cu domnul doctor, dar atitudinea lui a fost transantã, a afirmat cã nu renuntã la aceste opinii, pentru cã sînt pãrerile lui si merge cu ele înainte“, a declarat pastorul Teofil Brasov. Acesta a mai spus cã excluderea lui Filip Panait a fost fãcutã conform metodologiei, prin vot democratic si cã nu s-a fãcut nici un fel de abuz. De asemenea, pastorul a mai precizat cã hotãrîrea de excludere este definitivã si irevocabilã, iar pentru o eventualã reprimire în sînul Bisericii Adventiste, Filip Panait trebuie sã facã dovada pocãintei si a întoarcerii de la faptele trecutului si sã fie rebotezat.
Reamintim cã medicul de familie Filip Panait a scris, recent, o carte intitulatã „Devastatorul“ pe care a înregistrat-o. Pe parcursul a peste 300 de pagini sînt descrise evenimente din trecut care au influentat viata Planetei, autorul folosind texte antice din ebraicã si greacã pentru a argumenta o teorie absolut nãucitoare, cum declarã autorul, despre nasterea, viata si asasinarea lui Iisus Hristos. Acest volum va provoca, probabil, multe polemici între scriitorul medic si teologi, biologi si doctori. Si iatã cã prima reactie, de pe urma cãreia a si avut de suferit, a apãrut, deja. ÃŽn opinia autorului, «Devastatorul» este un nume generic dat unor indivizi care au trãit în epoci diferite si au avut roluri distructive asupra civilizatiei. Filip Panait a fãcut referire la faptul cã Iisus Hristos a fost întrupat într-o clonã a lui Adam, conform unor texte sacre, considerate canonice de cãtre evrei si crestini si descoperite de autor. Alte capitole ale acestei cãrti sînt: „Maria, mama lui Iisus, inseminatã artificial“, „Motivele reale ale asasinãrii lui Iisus si consecintele asupra vietii pe pãmînt“, „Implicarea Devastatorului în asasinarea lui Iisus“.

Articol afisat de 3874 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA, V. MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective