Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Cãmãsoi“, 17 ani la beci pentru omor

• Mihai Ivanciu a ucis în bãtaie o bãtrînã de 72 de ani, încercînd sã o siluiascã

Mihai Ivanciu, zis „Cãmãsoi“, de 34 de ani, din localitatea Bãcesti, judetul Vaslui, a fost condamnat ieri, 21 noiembrie 2007, de magistratii Tribunalului Judetean Neamt la una din cele mai aspre pedepse din acest an. Bãrbatul a primit o condamnare de 17 ani de închisoare, fiind gãsit vinovat de sãvîrsirea infractiunii de omor calificat. Fapta de care este acuzat a avut loc pe 17 martie 2007, cînd a ucis o bãtrînã de 72 de ani, din localitatea Valea Ursului. Desi autorul nu a recunoscut infractiunea pe parcursul urmãririi penale, cel putin trei persoane l-au vãzut cînd tîra victima în pãdure, unde ulterior a fost descoperitã în stare de comã profundã.
ÃŽn ziua incidentului, mai multi sãteni din Valea Ursului l-au vãzut pe „Cãmãsoi“ bîntuind prin localitate, în stare avansatã de ebrietate. ÃŽn jurul orei 16, o femeie din sat a vrut sã plece si ea din localitate, pe jos, dar a fost urmãritã îndeaproape de bãrbat. Stiindu-i nãravul, ea s-a întors din drum si a rãmas în sat sã astepte autobuzul. La un moment dat, a vãzut-o pe viitoarea victimã cã pleacã cãtre Bucium. Pentru a nu se întîmpla vreo nenorocire, a intrat în barul de la iesirea din sat si a spus celor prezenti ce se întîmplã. Unul dintre localnici a sunat la nepotul viitoarei victime si i-a spus sã iasã înaintea ei, explicîndu-i în detaliu despre ce este vorba. Un altul l-a vãzut din bar pe autor, în imediata apropiere a bãtrînei. Peste drum de pãduricea unde bãtrîna a fost atacatã, era un vagon pãrãsit unde, la momentul incidentului, se jucau trei fetite minore. Acestea l-au vãzut pe „Cãmãsoi“ cum a atacat victima si a tîrît-o în pãdure. Au auzit zgomote si strigãte, dar nu au dat prea mare importantã. A doua zi, ele au mers în pãdure, cu bunica lor, la cules bureti. Au gãsit-o pe Niculina Novac în agonie si au chemat ambulanta. Cu toate eforturile medicilor, aceasta nu a putut fi salvatã si a murit la Clinica de Neurochirurgie din Iasi. Necropsia a stabilit cã moartea a fost violentã si s-a datorat socului traumatic si hemoragic, politraumatismelor multiple, cu contuzie cerebralã, pneumotorax si fracturi costale. Anchetatorii au gãsit la fata locului urme de tîrîre si se pare cã, desi la o vîrstã înaintatã, femeia s-a luptat aprig pentru a scãpa de agresor. Acesta a ucis-o, la propriu, în bãtaie si i-a administrat fãrã milã pumni si picioare pe tot corpul. Desi au existat si suspiciuni de viol, acestea nu au fost confirmate de raportul medicilor legisti. Ivanciu nu a admis faptele, desi a recunoscut cã a mers pe acelasi drum cãtre Bucium, la aceeasi orã. ÃŽn urmã cu doi ani, bãrbatul a mai atacat si alte femei, dar acestea au reusit sã se salveze. Mihai Ivanciu este recidivist, avînd la activ condamnãri pentru tîlhãrie. El a iesit din penitenciar în anul 2003. De asemenea, pe numele lui sînt în lucru mai multe dosare penale pentru agresiuni. Legea penalã în vigoare prevede o pedeapsã între 15 si 25 de ani pentru infractiunea de omor calificat.

Articol afisat de 1635 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective