Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Medici acuzati de fraudã

• medicului endocrinolog Silvia Mãndãsescu i-a fost reziliat contractul cu CAS Neamt, pentru cã nu era la program la propriul cabinet, care functioneazã la subsolul vilei sale, nu are firmã, program si nici registru de consultatii • fostul director al Spitalul Roman, Petru Bostinã, a fost sanctinat cu zece procente din venitul cabinetului sãu particular, din motive asemãnãtoare •

O parte dintre medicii specialisti care îsi defãsoarã activitatea la Spitalul Municipal de Urgentã Roman si au si cabinete private aflate în relatie contractualã cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt nu sînt de gãsit la propriile cabinete, nerespectîndu-si programul de lucru. Mai mult decît atît, se pare cã unii dintre ei nu desfãsoarã deloc activitate medicalã la propriile cabinete medicale, desi declarã consultatii efectuate si primesc bani pentru acestea din banii asiguratilor pentru sãnãtate, pentru cã sînt furnizori de servicii medicale ai CAS Neamt. Acestea sînt concluziile desprinse în urma unor controale inopinate efectuate, ieri, în Roman de cãtre conducerea CAS Neamt. Motive de acest fel au determinat rezilierea în numai cîteva minute a contractului încheiat cu forul plãtitor de cãtre medicul endocrinolog Silvia Mãndãsescu, sefa sectiei Endocrinologie din cadrul Spitalului Roman. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt, cabinetul privat al acestui medic se aflã la subsolul propriei vile, gîndit initial drept uscãtor de rufe. Cabinetul nu are firmã, nu are afisat programul de functionare si nici registru de consultatii. Cerîndu-i-se registrul de consultatii al propriului cabinet, doctorita Mãndãsescu a declarat conducerii CAS cã acesta se aflã la spital, unde de cele mai multe ori dã consultatii particulare, pentru cã acasã nu are timp. Doctorita prinsã cu ocaua micã a semnat procesul verbal de reziliere a contractului si nu a fãcut nici o obiectiune.
Pentru o situatie oarecum asemãnãtoare, medicul reumatolog Petru Bostinã, fostul director al Spitalului Roman, a fost sanctionat cu diminuarea cu zece procente a venitului cabinetului sãu particular, pe luna în curs. Nici acesta nu a fost gãsit la cabinet în timpul programului de consultatii pe care singur si l-a stabilit si l-a declarat la CAS Neamt. Nici în acest cabinet nu s-a gãsit registrul de consultatii. Spre deosebire de doctorita Mãndãsescu, doctorul Bostinã nu a vrut în primã fazã sã semneze procesul verbal încheiat, ba chiar s-a declarat nemultumit de faptul cã nu a fost anuntat de conducerea forului plãtitor cã va fi controlat.
În culpã au mai fost gãsiti medicul pediatru Rodica Nazaritian, care a motivat cã era de gardã la spital si din acest motiv nu a putut fi prezentã la cabinet, precum si medicul pneumoftiziolog Daniela Ciubotaru, care a venit la cabinet douã ore mai tîrziu fatã de ora începerii programului pe care ea însãsi a stabilit-o.
„Cred cã de fapt domnii doctori nu dau consultatii la propriile cabinete, ci la spital si o parte dintre acestea le trec în registru si le declarã la noi pentru a fi decontate. Din punctul meu de vedere, aici este vorba despre fraudã“, a declarat sefa CAS Neamt, Daniela Soroceanu.

Articol afisat de 1891 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective