Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

A început actiunea „Petarda“

• ca si în anii anteriori, politistii vor întreprinde actiuni în vederea identificãrii celor care comercializeazã ilegal materiale pirotehnice

Politistii nemteni, si în special cei de la Biroul arme, explozivi si substante toxice, au demarat actiunea „Petarda“ - 2007. Actiunea are drept scop verificarea legalitãtii desfãsurãrii operatiunilor cu obiecte pirotehnice de cãtre persoanele juridice si fizice, în perioada sãrbãtorilor de iarnã 2007/ 2008. Politistii sperã cã vor contribui substantial la cresterea sigurantei cetãteanului prin aceste activitãti de prevenire si combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeazã detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice în perioada sãrbãtorilor de iarnã.
„Legea 126/195 privind regimul materiilor explozive a fost modificatã la sfîrsitul anului 2006, în sensul restrictionãrii comercializãrii cãtre persoanele fizice si folosirii de cãtre acestea a obiectelor pirotehnice din clasele II-IV, T.1 si T.2, precum si a pocnitorilor din clasa I si artificiilor din categoria obiecte zburãtoare luminoase, însã articolele pirotehnice rãmase în stocuri din anii precedenti mentin riscul potential ca unele societãti cu bunã-stiintã sã eludeze legea si sã comercializeze astfel de obiecte cãtre populatie în scopul obtinerii de cîstiguri ilicite“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al IJP Neamt.
ÃŽn perioada urmãtoare, politistii vor efectua controale la societãtile comerciale identificate cã au achizitionat articole pirotehnice de la firmele importatoare, inclusiv la locurile de depozitare, în vederea stabilirii scopului în care au fost achizitionate, legalitãtii operatiunilor derulate etc. „Se va urmãri identificarea tuturor agentilor economici care efectueazã operatiuni fãrã drept cu obiecte artizanale si de distractie pe bazã de amestecuri pirotehnice si luarea fatã de acestea a mãsurilor legale prevãzute de lege“, a conchis inspectorul Cãtãlina Bãdeanu.

Articol afisat de 1422 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective