Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cu urna la spital si prin arest

Cele nouã persoane aflate în arestul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, si-au exercitat dreptul de a-si alege europarlamentarii si si-au exprimat optiunea în ceea ce priveste votul uninominal. ÃŽn acest sens, conducerea Politiei Neamt le-a pus la dispozitie o cabinã de vot care a fost instalatã într-o camerã. Tot în arest. Cele nouã buletine de vot au fost introduse în cele douã urne mobile trimise la Politie de la Sectia de votare nr. 18. „Au fost nouã persoane care au votat, sapte bãrbati si douã femei. Cele douã urne mobile au ajuns în arest în jurul orei 9.30 si au fost puse la dispozitie de Sectia de votare 19. ÃŽn doar cîteva minute, detinutii au votat în camera special amenajatã, unde s-a aflat si o vabinã de vot“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al IJP Neamt.
ÃŽn arest se aflã în acest moment 11 persoane, însã doar nouã au avut drept de vot. Celelalte au la activ condamnãri, una 3 ani de închisoare pentru furt, cealalaltã 9 ani de închisoare pentru tîlhãrie. ÃŽn aceste conditii, cei doi detinuti nu au putut vota, pierzînd acest drept odatã cu condamnarea. Bolnavii internati în sectiile Spitalului Judetean de Urgentã Neamt si angajatii acestei unitãti care au fost ieri de serviciu nu au manifestat interes pentru alegerile europarlamentare. Pînã la ora 16, prezenta înregistratã la urne în cele douã locatii ale Sectiei de votare nr.76, organizatã la nivelul celei mai mari unitãti sanitare din judet a fost foarte slabã. Din ratiuni de spatiu si de eficientã, au fost amenajate douã locatii distincte - una la sediul clubul unitãtii si alta la sediul sectiei Contagioase. ÃŽn prima locatie, destinatã alegerilor parlamentare, pînã la ora 16 s-au prezentat la vot 100 de persoane - bolnavi si cadre medicale aflate ieri la serviciu. Tot aici au fost înregistrate 70 de solicitãri pentru urna mobilã, solicitãri venite din partea bolnavilor nedeplasabili internati în sectiile Ortopedie, Chirurgie, Chirurgie Plasticã si Reparatorie, Oftalmologie, ORL, dar si din partea unor pacienti din pavilionul de Boli Interne, care erau „tintuiti“ la pat de tratamentele perfuzabile care le-au fost administrate. Membrii comisiei electorale prezenti la datorie în locatia destinatã referendumului pentru vot uninominal au avut o activitate ceva mai sustinutã. Pînã la ora 16, s-au prezentat aici pentru a-si exprima optiunea electoralã 230 de persoane, iar 80 de bolnavi nedeplasabili au solicitat urna mobilã.
Cu alte cuvinte nemtenii care si-au exercitat dreptul de vot la Sectia de votare 76 organizatã la cea mai mare unitate sanitarã din judet au fost mai interesati de referendumul pentru votul uninominal, decît de alegerile europarlamentare.

Articol afisat de 1304 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective