Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fonduri în plus pentru bolnavii de cancer

• sumele destinate tratamentului nemtenilor cu afectiuni oncologice au fost suplimentate cu 610 milioane de lei vechi • în primele zece luni, au fost luate în evidentã 1.343 cazuri noi de cancer •

Fondurile destinate tratamentului intraspitalicesc si ambulatoriu al nemtenilor bolnavi de cancer au fost suplimentate, zilele trecute, cu 610 miliaane de lei vechi. În aceste conditii, toti nemtenii cu afectiuni oncologice, aflati în tratament, au asiguratã medicatia de care au nevoie pînã la sfîrsitul anului acestuia, dar nu numai. Cum medicatia necesarã bolnavilor de cancer se achizitioneazã de cãtre fiecare unitate spitaliceascã la începutul anului, iar licitatiile se desfãsoarã de regulã prin lunile februarie-martie, tratamentul de specialitate ajunge pînã atunci. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Doinita Vararu, sefa sectiei Oncologie a Spitalului Judetean si coordonator al Programului de oncologie la nivel de judet, contravaloarea lunarã a medicatiei destinate bolnavilor de cancer luati în evidentã si tratati în cea mai mare unitate sanitarã din judet este de 1,7 miliarde de lei. Lunã de lunã, la aceastã sectie beneficiazã de tratament circa 300 de bolnavi, a cãror stare impune efectuarea curei de citostatice.
În primele zece luni, la nivel de judet au fost luate în evidentã 1.343 cazuri noi de cancer, iar în evidentele de specialitate existã circa 10.000 de bolnavi cu acest diagnostic.
Din punct de vedere al localizãrii tumorilor, pe primul loc se aflã cancerul digestiv, urmat de cel de plãmîn, genital si mamar.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre oncologi si chirurgi, în ultimii ani se observã o recrudescentã a cancerului de colon si rect, atît la nivel de judet, cît si la nivel national. Punînd cap la cap informatiile ce decurg din discutiile cu pacientii, medicii oncologi, chirurgii si internistii nemteni au concluzionat cã unii dintre factorii determinanti ai cancerului de colon ar fi obiceiurile alimentare proaste, noul sistem de procesare al alimentelor care include numerosi aditivi alimentari, parte dintre ei foarte toxici pentru organism, consumul de alcool, fumatul si, nu în ultimul rînd, stresul.
Traumele psihice produc modificãri la nivel celular. La unele persoane acestea pot fi atît de profunde, încît se activeazã acea genã responsabilã de aparitia cancerului. Medicii spun cã îngrijorãtor este faptul cã în ultimii ani se observã înmultirea tumorilor maligne în rîndul persoanelor tinere, cu vîrste sub 40 de ani.

Articol afisat de 1372 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective