Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SOC SI GROAZÃ

SOC SI GROAZÃ

• în doar cîteva ore, în judetul Neamt au avut loc trei evenimente rutiere soldate cu decesul a tot atîtea persoane • un BMW condus de un sofer bãut a curmat viata a douã persoane • autorul a fost retinut pentru 24 de ore de anchetatori • seful Postului de Politie din Tãmãseni a murit dupã ce autoturismul sãu a intrat într-un autocamion • o autobasculantã s-a rãsturnat în apropiere de Mãrgineni • doi cãlugãri s-au trezit cu masina-n copac • un camion a intrat în postul de control al politiei de la Horia •

Consumul de bãuturi alcoolice la volan si neatentia în conducere au fost principalele cauze care au dus la comiterea unor grave accidente. În numai cîteva ore, trei persoane au murit, iar altele au fost rãnite în evenimente rutiere. De departe, cel mai cumplit a avut loc ieri dimineatã pe DN15, în localitatea Roznov. Un autoturism BMW, condus de un tînãr în vîrstã de 27 de ani, a curmat viata a douã persoane, un pieton si un pasager care se afla în masinã. Accidentul s-a produs în jurul orei 7.30 si a avut drept cauze viteza excesivã si starea de ebrietate a soferului. Constantin Marin, de 27 de ani, din Sãvinesti, conducea autoturismul BMW înmatriculat NT-80-ZEI, pe directia Bacãu - Piatra Neamt. Tînãrul se îndrepta spre barul pe care îl detinea în comuna Sãvinesti. Mai avea cîteva sute de metri pînã la destinatie cînd, spun martorii, s-a angajat într-o depãsire riscantã. Nu se stie cu exactitate ce s-a întîmplat, însã soferul, datoritã vitezei excesive, a pierdut controlul volanului, a pãtruns pe contrasens si a intrat pe partea stîngã a drumului. În acel moment, Constantin Bulache, de 36 de ani, tocmai iesise pe poartã îndreptîndu-se cu bicicleta spre serviciu. Bãrbatul a fost lovit în plin de BMW si a decedat pe loc. Dupã ce l-a strivit pe pieton, autoturismul a pãrãsit carosabilul si a intrat în coliziune cu gardul unei case. Impactul a fost atît de puternic, încît temelia gardului a fost pur si simplu smulsã. Dupã ce s-a lovit de gard, masina s-a rãsturnat. Pasagerul de pe scaunul din dreapta fatã, Gheorghitã Murariu, în vîrstã de 34 de ani, din Piatra Soimului, tatã a doi copii, de un an, respectiv 3, a murit pe loc.
Cum airbag-urile laterale ale masinii nu s-au deschis, oamenii legii au tras concluzia cã victima nu purta centura de sigurantã. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de politie, conduse de seful Politiei Rutiere, comisarul sef Neculai Costan. Circulatia în zonã a fost opritã minute bune, iar autoturismul a fost scos din gardul casei cu ajutorul unui Ifron. Soferul, care s-a ales doar cu cîteva leziuni minore, a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul arãtînd cã a avea în aerul expirat o concentratie de 0,54 mg/ l alcool pur. Ulterior, în urma analizãrii probelor de sînge, s-a constatat cã avea o îmbibatie de alcool de 1,20 la mie. În aceste conditii, politistii au dispus retinerea lui pentru o perioadã de 24 de ore, Marin urmînd sã fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventivã.

Autobasculantã cu rotile-n sus

Un alt accident, soldat cu rãnirea a douã persoane, a avut loc ieri, în jurul orei 11.55, pe DJ 157, în apropierea comunei Mãrgineni. Vasile Axinte, în vîrstã de 58 de ani, din comuna Borlesti, angajat al societãtii Drupo, conducea o autobasculantã încãrcatã cu material antiderapant pe directia Piatra Neamt-Mãrgineni. În momentul cînd cobora o pantã cu o înclinatie de 10%, soferul a pierdut controlul volanului. Pe o distantã de aproximativ 200 de metri, soferul a încercat sã opreascã camionul, însã fãrã succes. Dupã ce a oscilat pe sosea, basculanta a iesit de pe carosabil, a intrat într-un mal de pãmînt si s-a rãsturnat cu rotile în sus. Ca printr-o minune, soferul si pasagerul Ionel Onisei, de 41 de ani, angajat al aceleiasi societãti, au scãpat cu viatã din cabina strivitã. Cei doi au fost internati în Spitalul Judetean Neamt, unde au rãmas sub supraveghere medicalã. Politistii cred cã la mijloc este vorba de o defectiune tehnicã sau de o gresealã a soferului, ancheta urmînd sã clarifice si acest aspect.

Cãlugãri cu masina în copac

Doi cãlugãri au vãzut moartea cu ochii, dupã ce au intrat cu autoturismul în care se aflau într-un copac. Accidentul a avut loc ieri dimineatã, în comuna Alexandru cel Bun. Remus M., în vîrstã de 33 de ani, din Piatra Neamt, conducea un autoturism BMW pe directia Piatra Neamt-Bicaz. Ajuns în satul Bistrita, soferul BMW-ului a virat stînga fãrã a acorda prioritate de trecere unei autoutilitare Dacia papuc condusã de cãtre cãlugãrul Liviu A., de 43 de ani, din Bacãu. În urma impactului, autovehiculul în care se aflau cei doi cãlugãri a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului.

Seful Postului de Politie Tãmãseni, mort într-un accident rutier

Agentul sef al Postului de Politie Tãmãseni, Iulian Nica, si-a pierdut viata marti seara, 27 noiembrie, pe strada Stefan cel Mare din Roman, în dreptul SC „Marsat“, în urma unui grav accident de circulatie. Primele cercetãri efectuate de colegii sãi de la „Rutier“ indicã faptul cã el s-ar face vinovat de cele întîmplate. Tragedia este neverosimilã, avînd în vedere cã Loganul politistului, înmatriculat NT 71 NLI, a suferit avarii doar la partea din fatã, fãrã ca în habitaclu, ori la parbriz sã existe distrugeri. ÃŽn plus, au intrat în functiune si airbagurile. Iulian Nica nu purta centura de sigurantã si, în urma unui triplu impact, a fost proiectat în portiera fatã si stîlpul din dreapta masinii, suferind leziuni foarte grave la cap. Totul s-a petrecut la ora 18.35, cînd politistul în vîrstã de 39 de ani circula cu masina dispre Liceul nr. 1 cãtre Garã, pe banda a doua. Omul legii avea vitezã mare, astfel încît a fost surprins de oprirea, în fata sa, a unei Dacii al cãrei sofer intentiona sã vireze la stînga. Agentul s-a izbit cu partea stînga fatã a autoturismului pe care îl conducea de partea lateralã dreapta a masinii Dacia 1310. ÃŽn urma acestui prim impact, Loganul a atins bordura si apoi a scãpat total de sub control, intrînd pe contrasens. Masina politistului a fost izbitã din plin de autotractorul marca Volvo, cu semiremorcã, apartinînd „European Drinks“, condus din sens opus de cãtre Traian O., în vîrstã de 50 de ani, din Oradea, judetul Bihor. Pentru Iulian Nica nu s-a mai putut face nimic, desi acesta a fost transportat de urgentã la spital.

Camion în „borcanul“ Politiei

Un camion încãrcat cu produse nealimentare si de papetãrie s-a izbit violent, miercuri dimineatã, 28 noiembrie, de foarte cunoscutul Post de Control al traficului din Horia, dupã un „scenariu“ care s-a repetat, în ultima vreme, de cîteva ori. Dumitru C., în vîrstã de 49 de ani, din Botosani, la volanul unui autovehicul Mercedes, se deplasa dinspre Bacãu cãtre Roman cu vitezã si nu s-a încadrat corect în sensul giratoriu. Acesta, ca si sotia sa, A.C., au scãpat ca prin minune cu viatã, în final ambii refuzînd internarea, cu toate cã aveau leziuni la mîini, picioare si bazin. Cazul a fost încadrat drept „tamponare“. Vinovatul care, potrivit oamenilor legii, a circulat cu vitezã excesivã, s-a ales cu amendã de 234 lei. Reamintim cã, în conditii identice, anul acesta, în acelasi loc s-au produs alte cîteva accidente soldate cu morti, rãniti si pagube materiale însemnate.

Articol afisat de 3608 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, T. CIOBOTARU, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 29.11.2007 05:46
sindrom Centaur
În cadrul accfidentului de circulatie se mai vorbeste de asemenea de existenta unui asa numit -sindrom Centaur-" caracterizat prin exacerbarea pe plan individual a sensatiei de putere pe care forta masinii o dã omului stresat si diminuat permanent în viata socialã.
Se poate spune cã accidentul de circulatie are la bazã o adevãratã psihodinamicã.În acest sens "complexul de inferioritate" are un rol important alãturi de care apare "complexul inferioritate-superioritate".
Rãnirea instinctului de afirmare si a vointei de putere ar determina în mod inconstient reactii hipercompensatoare,ceea ce ar apartine caracterului "nervos" descris de Adler. Aceste tendinte psihodinamice ar determina la conducãtorul auto complexat,dorinta de a merge cu vitezã mare,de a domina traficul,de a depãsi pe toti.Lucrul este mai pregnant la persoanele timide,persoanele subordonate,persoane cu inhibitie puternicã a instinctelor de afirmare.
O altã categorie descrisã de Disertori si Piazza o constituie anumi
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective