Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nou-nãscut abandonat pe casa scãrii

• o fetitã a fost abandonatã într-un bloc din Piatra Neamt, la cîteva ore dupã nastere • micuta are 3,2 kilograme, este sãnãtoasã si se aflã acum în îngrijirea cadrelor medicale ale sectiei Neonatologie a Spitalului Judetean • cel care a gãsit-o, sergentul major Cornel Tãnase, din cadrul ISU, doreste sã se implice în existenta fetitei •

O fetitã abia nãscutã a fost abandonatã, ieri dimineatã, într-un bloc din cartierul Mãrãtei din Piatra Neamt. Micuta a fost gãsitã în viatã, în jurul orei 6, de cãtre un angajat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Neamt, care la ora aceea mergea la serviciu. „Chiar înainte sã ies din scarã, mi-a atras atentia ceva sub cutiile postale. Era o pãturã în care era învelitã fetita, pe fatã avea o batistã albastrã. Am verificat dacã trãieste si dacã nu are nevoie de prim-ajutor. Am constat cã respirã si cã este caldã. Am chemat-o pe mama si pe o vecinã, ca sã vadã ce e cu copilul, dupã care am sunat la Dispeceratul Unic de Urgentã 112 si un echipaj de Politie s-a deplasat imediat aici“, a declarat sergentul major Cornel Tãnase, din cadrul ISU Neamt. Constatînd cã micuta trãieste si cã are nevoie de îngrijiri medicale, politistii au solicitat Serviciul Judetean de Ambulantã Neamt si în scurt timp un echipaj medical a preluat copilul si l-a transportat la sectia Pediatrie Spitalului Judetean de Urgentã Neamt. Constatînd cã fãtul nu are cordonul ombilical tãiat si suturat, ci doar înnodat, cadrele medicale de la Pediatrie l-au dus de urgentã la sectia Nou-Nãscuti. Aici s-a constatat cã fetita era curatã, spãlatã si avea chiar un scutec pampers pe ea. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre medicul Margareta Botez, de gardã ieri la sectia Nou-Nãscuti, micuta - care cîntãreste 3,2 kilograme si potrivit investigatiilor clinice este sãnãtoasã - a fost nãscutã în jurul orei 1, în noaptea de 27/ 28 noiembrie. „Fetita este bine, a fost gãzduitã într-un incubator, este hrãnitã deocamdatã cu glucozã, iar în functie de evolutia ulterioarã, care sperãm cã va fi bunã, o vom trece probabil pe lapte praf. Cel putin o vreme, copilul va rãmîne la noi. Dacã, în urma cercetãrilor pe care le efectueazã Politia, nu va fi identificatã mama copilului, acesta va fi declarat si se vor întocmi actele. Asistentul social din cadrul sectiei noastre a luat legãtura cu cei de la Protectia Copilului, pentru cã oricum asa se impune, dupã care vom vedea ce mai este de fãcut“, a precizat doctor Margareta Botez.
Vãdit emotionat de evenimentul cu care a început ziua de astãzi, sergentul major Cornel Tãnase a recunoscut cã atît el, cît si mama sa s-au atasat foarte mult de fetitã si cã vor sã se implice mai mult în ceea ce priveste soarta ei.
„Mama i-a si dat nume. ÃŽi spune Maria. Eu astãzi nu am fost bun de nimic la seviciu. Numai la fetita asta m-am gîndit si sînt foarte hotãrît sã fac cît de mult pot pentru binele ei. Am sã vorbesc mîine (astãzi, 29 noiembrie - n.r.) cu colegii mei si cu inspectorul sef si o sã le propun sã deschidem un cont pentru acest copil, pentru ca oricine doreste sã poatã dona o sumã cît de micã. O sã tin legãtura cu medicii din spital, pentru cã vreau sã mã implic mai mult în viata acestui copil“, a declarat Cornel Tãnase.
Tînãrul binefãcãtor are 32 de ani, nu este cãsãtorit si a fost angajat la ISU pe 1 noiembrie. Recunoaste cã a perceput evenimentul de ieri dimineatã ca pe un semn deosebit în viata lui, mai ales cã ne aflãm în postul premergãtor Crãciunului, sãrbãtoarea Nasterii Domnului.

Articol afisat de 1691 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective