Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Grevã sau plecãri voluntare la Petrotub

• sindicatele au declansat, ieri, campania de strîngere de semnãturi pentru greva de avertisment • reprezentantii urmeazã sã participe la o „mediere“ cu patronatul, sãptãmîna viitoare • de luni, încep înscrierile pentru plecãri voluntare • tevarii acuzã lipsa de investitii în productie •

Liderii sindicali din cadrul uzinei de tevi „ArcelorMittal“ Roman au declansat, de ieri, campania de strîngere de semnãturi pentru declansarea grevei de avertisment. Ei sînt sceptici în privinta rezolvãrii amiabile a confruntãrii cu patronatul, pe tema salarizãrii. Tevarii se vor întîlni cu reprezentantii conducerii la începutul sãptãmînii viitoare. Potrivit sindicalistilor, de luni vor fi deschise listele pentru plecãrile voluntare din întreprindere. „ÃŽn prezent, pregãtim listele pentru pasii urmãtori ai conflictului de muncã pe care l-am declansat. Am transmis cãtre membrii nostri, din toate sectiile, formulare prin care se pot declara de acord sau nu cu declansarea grevei de avertisment, care reprezintã urmãtorul demers legal“, a declarat Mircea Anton, liderul Sindicatului Romantub. Acesta a mai afirmat cã împlinirea celor 50 de ani (1957-2007) de cînd la fabrica din Roman a fost produsã prima teavã, care va fi marcatã în luna decembrie, va fi o sãrbãtoare tristã. „Dacã patronii ne trateazã la modul acesta, nu stiu cum o sã fie sãrbãtorit semicentenarul. Nu stiu cum va putea conducerea sã justifice în fata oamenilor situatia în care ne aflãm. Este dureros faptul cã au tot venit comisii pe la noi, din Canada sau de la Rotterdam, dar nu s-a întîmplat nimic în folosul nostru. Ori sînt gresit informati, ori acesta este modul lor de manifestare. De patru ani numai se vorbeste, fãrã sã se întîmple mai nimic concret“, a mai mentionat liderul Sindicatului Romantub. Acesta a lansat un nou semnal de alarmã cu privire la soarta fabricii de tevi în conditiile în care ultimele investitii majore au fost realizate în urmã cu circa un deceniu. „Trebuie ca toti managerii sã înteleagã cã omul este cel mai mare capital al unei întreprinderi. Ne îngrijoreazã ceea ce s-a întîmplat cu uzina în ultima perioadã, în conditiile în care ultima investitie serioasã a fost acum 10 ani, într-o masinã de filetat. S-au mai bãgat bani pe parte de control, dar asta nu are nimic de a face cu productia“, a conchis Mircea Anton. Sindicalistii au afirmat cã decizia patronatului de a da „liber“ la plecãri voluntare este certã, înscrierile, în numãr nelimitat, urmînd sã aibã loc de lunea viitoare.
De cealaltã parte a baricadei, Petru Simion, manager general al fabricii de tevi, crede cã nu se va ajunge la grevã. Acesta sperã cã, în zilele urmãtoare, la întrunirile de mediere vor fi gãsite, totusi, solutiile pentru iesirea din impas.
Reamintim cã reprezentantii muncitorilor au cerut o majorare de circa 48%, dar nu li s-a oferit decît o crestere de 7%, mult sub nevoi, ceea ce a dus la declansarea mãsurilor de protest. Totodatã, pentru tevarii care nu vor mai dori sã astepte deznodãmîntul conflictului de muncã, sefii au gîndit plãti compensatorii de 140, 160 sau 180 milioane de lei de om, în functie de vechime.

Articol afisat de 1406 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective