Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Frigul si sãrãcia, inamicii cardiacilor

• la sfîrsitul sãptãmînii trecute, medicii de la UPU au avut în îngrijire zeci de cardiaci în stare criticã • medicii spun cã principala cauzã a agravãrii stãrii lor de sãnãtate este frigul din case, la care se spun singuri, din sãrãcie •

Zeci de cardiaci vîrstnici din judetul Neamt au ajuns în stare criticã la spital la sfîrsit de sãptãmînã, necesitînd îngrijiri medicale de maximã urgentã. Cîtiva dintre acestia au fost adusi de Ambulantã în plinã crizã provocatã de un infarct sau la scurt timp dupã producerea sa. Pacientii cu probleme cardiace mai mult sau mai putin grave au fost scosi din crizã de cãtre medicii care îsi desfãsoarã activitatea la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a celei mai mari unitãti sanitare din judet, prin administrarea tratamentelor specifice. Dupã ce au beneficiat cîteva ore de urmãrirea activitãtii cardiace cu ajutorul monitoarelor speciale de care dispune Unitatea de Primire a Urgentelor, pacientii veniti la spital în stare criticã au fost transferati la sectia Cardiologie, pentru a li se continua tratamentul de specialitate si supravegherea atentã.
În cazul celor mai multi dintre pacientii cu afectiuni cardiace veniti la spital la acest sfîrsit de sãptãmînã, investigatiile medicale efectuate au arãtat cã starea lor s-a complicat din cauza infectiilor respiratorii pe care le-au contactat în ultima perioadã si fie nu s-au vindecat pentru cã nu le-au tratat corespunzãtor, fie erau în curs de tratare. Chiar dacã au scãpat pînã acum de viroze sau pneumonii, unora dintre cardiaci li s-a agravat starea numai din cauza frigului. Tot din cauza frigului au avut de suferit si pacientii cu afectiuni respiratorii cronice, ori diabet.
„Numãrul mare de cardiaci ajunsi la spital în ultimele zile ne-a cam pus pe gînduri. Principala cauzã a agravãrii stãrii lor este frigul, care dupã cum se stie este unul dintre principalii inamici ai cardiacilor, la fel ca si canicula. Dar cum în iarna asta nu au fost încã geruri nãprasnice, înclin sã cred cã nu temperaturile de afarã i-au dat peste cap pe unii bolnavi, ci frigul din case, la care se supun singuri, din sãrãcie. Pentru cã au pensii mici si nu fac fatã cheltuielilor, cei care au centralã proprie nu o pun în functiune decît douã trei ore noaptea, iar cei cu repartitoare stau mai mult cu caloriferele închise, ca sã nu consume mult. Dacã la asta se mai adaugã neglijarea tratamentului sau a regimului alimentar si nu în ultimul rînd a stresului, atunci starea pacientilor cardiaci nu are cum sã fie bunã“, a declarat doctor Iliana Nicorescu, sefa Unitãtii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Neamt.

Articol afisat de 1258 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective