Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PROCUROR SI INSPECTOR, reglare de conturi?

PROCUROR SI INSPECTOR, reglare de conturi?

• acuzatiile aduse unui procuror bicãjean i-au surprins pe locuitorii din micuta localitate de la poalele barajului • magistratul Mihai Vlad Budâi este acuzat de inspectorul cadastral Gabriel Mereutã de agresiune • cel din urmã spune cã procurorul, împreunã cu alte persoane, l-au bãtut • magistratul nu comenteazã acuzatiile ce i se aduc • Mereutã este în spital, iar politistii nu fac anchetã pentru cã... nu este de competenta lor • cei doi nu se aflã în relatii tocmai bune •

Informatia cã inspectorul cadastral Gabriel Mereutã a fost zvîntat în bãtaie de cãtre procurorul Mihai Vlad Budâi si de alte cîteva persoane a încins spiritele la Bicaz, o localitate linistitã a judetului unde agresiunile sînt extrem de rare. Dacã bicãjenii erau interesati de cele întîmplate si avizi de noi informatii, nu acelasi lucru se poate spune despre cei care ar putea face luminã în acest caz. Mai bine spus, ar putea face luminã, însã lipsa competentei nu-i lasã. Asupra acestui aspect vom reveni. Una peste alta, în acest moment se poate spune doar cã Gabriel Mereutã le-a declarat politistilor cã a fost atacat, marti dimineatã, în jurul orei 9.30, în scara blocului în care se aflã Biroul de cadastru Bicaz. Trebuie spus cã biroul respectiv se aflã la etajul II al blocului în care mai functioneazã si posta din oras. Cu alte cuvinte, locul în care ar fi avut loc incidentul este chiar în centrul orasului, în fata singurului supermarket din localitate. Adicã, datã fiind ora la care s-a petrecut incidentul, ar fi imposibil sã nu fi sesizat nimeni prezenta procurorului Budâi în zona respectivã. Revenind, trebuie sã precizãm cã Gabriel Mereutã este fostul prieten al judecãtoarei Daniela Olteanu, actuala sotie a procurorului bicãjean Budâi. Si asta nu este tot, despãrtirea celor doi ducînd la deschiderea unei serii de procese.

„Am fost lovit pînã mi-am pierdut constienta“

Desi nu poate proba, Gabriel Mereutã este convins cã agresiunea a fost pusã la cale de cãtre procurorul Budâi. Victima a a fost gãsitã în stare de inconstientã marti dimineatã de un angajat al societãtii Romtelecom si a fost transportatã de urgentã la Spitalul Bicaz, iar de aici la Spitalul Judetean. „ÃŽn timp ce mã îndreptam spre birou, l-am vãzut pe procurorul Budâi pe holurile acelea si l-am auzit spunînd «el e». ÃŽn cîteva secunde am fost înconjurat de cîteva persoane pe care nu le cunosc. S-au nãpustit asupra mea si au început sã mã loveascã în cap si în plinã figurã. Eram în minoritate si nu aveam nici o sansã sã mã apãr. M-am dezechilibrat si am cãzut, dar am fost lovit în continuare, pînã cînd mi-am pierdut constienta. M-am trezit la un moment dat la spital si nu îmi dãdeam seama ce se întîmplã cu mine. Cert este cã sînt încã în stare de soc din cauza loviturilor primite la cap si sînt cam confuz“, a declarat Gabriel Mereutã. Conform precizãrilor sale, procurorul i-a fost prieten pînã anul trecut, cînd a constatat cã între el si judecãtoarea Daniela Olteanu s-a înfiripat o idilã.
„Am avut discutii contradictorii cu ea, iar într-o searã, cînd am iesit sã duc gunoiul, am gãsit închisã usa apartamentului unde locuiam amîndoi. M-am dus la pãrintii mei, care locuiesc în apropiere si de atunci stau acolo. Iar ea a rãmas în apartamentul cu patru camere dintr-un bloc de pe Bulevardul Traian din Piatra Neamt, apartament pe care, desi l-am cumpãrat si l-am mobilat împreunã, printr-un act notarial a fost trecut doar pe numele ei“, afirmã victima. Dupã patru ani de convietuire, Gabriel Mereutã si judecãtoarea Olteanu au în comun mai multe bunuri pentru împãrtirea cãrora sînt acum pe rol mai multe dosare. Cei doi mai au un bãiat, în vîrstã de 4 ani, care a fost crescut de pãrintii lui Gabriel Mereutã, dupã cum spune bãrbatul. Cei doi pãrinti s-au luptat în instantã si pentru obtinerea tutelei copilului. Dacã, initial, aceasta a fost cîstigatã de cãtre tatã, dupã un alt proces, finalizat în urmã cu o lunã, cea cãrei i s-a încredintat copilul este mama. Cu toate acestea, copilul se aflã si acum în casa bunicilor sãi din partea tatãlui. Dupã cum sustine bãrbatul, acesta ar fi principalul motiv al neîntelegerilor dintre el si judecãtoarea Olteanu, iar bãtaia pe care a luat-o ar fi avut rolul de a-l determina sã cedeze copilul. Gabriel Mereutã sustine cã a depus plîngere penalã împotriva agresorului sãu, procurorul Budãi.
Conform investigatiilor medicale efectuate la Spitalul Judetean Neamt, pacientul a suferit traumatism cranio-facial acut, cu numeroase plãgi contuzii si echimoze. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctor Elena Dragomirescu, sefa sectiei Neurochirurgie, unde se aflã internat pacientul, starea acestuia nu este gravã, motiv pentru care nu va mai rãmîne în spital mult timp.

„Mã abtin de la orice fel de comentarii“

ÃŽntrucît acuzatiile aduse procurorului sînt grave, ieri dimineatã reporterii cotidianului „Monitorul“ s-au deplasat la Bicaz pentru a consemna un punct de vedere magistratului. Din nefericire nu am reusit sã-l gãsim la Parchet si nici pe sotia sa la Judecãtorie. ÃŽn cele din urmã am luat legãtura telefonic cu procurorul bicãjean. El a refuzat comenteze acuzatiile lui Mereutã spunînd cã functia pe care o detine nu-i dã acest drept. „Am citit deja prin ziare cã a fost bãtut. Este posibil sã se facã o anchetã, sã se fi fãcut o declinare la Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu, dar nu stiu sigur. Eu nu pot sã vã dau un punct de vedere, pentru cã acolo a fost învinuit procurorul Budâi si eu dacã am functia pe care o am si as antrena imaginea institutiei în care lucrez... stiti... si cred cã ar fi mai bine sã vorbiti cu purtãtorul de cuvînt de la Parchetul Judetean Neamt. Dacã se fac cercetãri, asa cum spuneti, eu nu pot sã influentez ancheta prin ceea ce apare în ziar. Mã abtin de la orice fel de comentarii. Codul deontologic interzice procuroruilor sã facã decalaratii în ziare“, a declarat procurorul Budâi. L-am întrebat pe procurorul Budâi dacã sotia sa se aflã în conflict cu Gabriel Mereutã. Rãspunsul a fost: „E posibil. E posibil... bine, sãnãtate numai bine... am o propunere de arestare si mã grãbesc.“

Politistii îsi declinã competenta

Comandantul Politiei Neamt, comisarul sef Aurelian Vasea Soric, ne-a declarat cã politistii nu au competentã într-un asemenea caz. „Nu avem competentã pentru a face cercetãri în acest caz. Fiind vorba de acuzatii fãcute la adresa unui procuror, competenta apartine Parchetului de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu. Dacã dînsii ne vor delega, vom face verificãri“, a declarat comisarul sef Soric. Acesta a mai precizat cã declinarea se va face în cursul zilei de astãzi, singurul document ce lipsea de la mapã fiind certificatul medical al victimei care aratã cã are nevoie de 16-17 zile de îngrijiri medicale pentru leziunile suferite.

Articol afisat de 2820 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective