Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Din Tîrg, atac politic la Bãsescu

• un articol apãrut într-un cotidian central o acuzã pe fosta ministrã a mediului cã ar fi fãcut afaceri cu Primãria Tîrgu Neamt • primarul Arnãutu sustine cã nu a stiut pînã la aparitia articolului de legãtura între Sulfina Barbu si firma de consultantã KVB Economic • de la Bruxelles, ex-ministrul Barbu a declarat pentru Monitorul cã este vorba despre un atac politic •

Un articol apãrut într-un cotidian central face dezvãluiri despre un contract care ar fi adus destui bani fostei ministre a mediului si fostului sef al Gãrzii de Mediu, Sulfina Barbu si Silvian Ionescu, sume provenite, în parte, tocmai din visteria Consiliului Local Tîrgu Neamt. Conform acestui articol, personajele principale sînt Sulfina Barbu si Silvian Ionescu, douã persoane care, în timp ce detineau functii de ministru al mediului si sef al Gãrzii Nationale de Mediu, desfãsurau afaceri în domeniul în care îsi exercitau atributiile de serviciu. Se precizeazã în respectivul articol cã Barbu si Ionescu detin, încã din 2005, desi în acte apar abia începînd cu anul 2007, o bunã parte din societatea KVB Economic SRL, al cãrei principal obiect de activitate este consultanta în materie de mediu. Silvian Ionescu oferã servicii de protectia mediului si dezvoltare urbanã si ruralã, iar conform site-ului propriu, serviciile firmei se adreseazã societãtilor comerciale si administratiilor publice. Atît Sulfina Barbu cît si Silvian Ionescu detin cîte 27% din actiunile firmei.
Din 2005, KVB Economic SRL a beneficiat de numeroase contracte pe bani publici, multe dintre ele oferite de primãrii conduse de membri ai Partidului Democrat. Printre acestea se numãrã si Primãria Tîrgu Neamt, condusã de Decebal Arnãutu. Pe 26 iulie 2006, Consiliul Local Tîrgu Neamt a achitat aproximativ 50.000 de euro pentru proiectul: „Extindere canalizare menajerã si pluvialã, reteaua de apã potabilã în satele componente ale orasului Tîrgu Neamt - Humulesti, Humulestii Noi si Blebea, studiu de fezabilitate si proiect tehnic“, iar pe 19 decembrie 2006 a mai achitat încã 25.000 de euro în baza unui alt proiect - „Extindere canalizare menajerã în localitãtile Humulesti si Blebea, studii de teren, documentatii avize, verificator proiect si consultantã tehnicã“.

„Pentru desemnarea consultantului s-a organizat licitatie publicã“

Contactat telefonic, primarul orasului Tîrgu Neamt recunoaste cã a colaborat cu firma KVB Economic, dar sustine cã habar nu a avut pînã la aparitia respectivului articol cã aceasta ar fi patronatã partial de Sulfina Barbu, nemteancã la origine. „Nu am stiut pînã în aceastã dimineatã (vineri, 7 decembrie - n.r.) cã Sulfina Barbu are treabã cu firma respectivã. Pentru desemnarea consultantului în cadrul proiectului nostru s-a organizat licitatie publicã. Orice lucrare care se realizeazã demareazã cu studiu de fezabilitate, proiect de executie, si pentru realizarea acestora se organizeazã licitatie publicã. Aceste demersuri fac parte integrantã dintr-un proces de achizitii publice. Programul acesta, pe Ordonanta 7, privind canalizarea în Humulesti si alimentarea cu apã în satul Blebea se face cu bani guvernamentali, nu din surse ale bugetului local. Acum ne-au mai venit zece miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrãrilor. Sãptãmîna viitoare mai avem o licitatie, ca sã punem la punct o stradã din Tîrgu Neamt. Se înscrie cine vrea, nu stiu eu cine e în spatele firmelor. Cînd a fost desemnatã KVS, eu n-am fost nici presedinte de comisie si nici de altceva nu m-am ocupat“, a declarat primarul Decebal Arnãutu.

Sulfina Barbu este convinsã cã e un atac politic comandat

Sulfina Barbu, ex-ministra mediului, aflatã la Bruxelles, a precizat pentru Monitorul, cã a fost informatã de colegii de partid despre aparitia din presã si contestã vehement cele scrise. „Aceastã firmã a fost înfiintatã în 2005. Eu am plecat de la Ministerul Mediului pe 4 aprilie 2007 si am preluat actiuni la KVB pe 9 mai 2007, la solicitarea administratorului ei. Atunci era acreditatã sã realizeze studii de mediu si am preluat din actionariat împreunã cu colegi de la Ministerul Mediului. Contractele pe care le-am obtinut au fost în urma licitatiilor publice. Acum am decis sã nu mai participãm la licitatii organizate din bani publici tocmai pentru a nu se isca discutii. Am ales sã ne adresãm domeniului public si nu bugetar si oferim consultantã de specialitate. Din momentul în care am intrat noi, cei de la mediu în companie, am decis sã nu mai participãm la licitatii publice si nici nu o vom face în viitorii doi ani, pentru cã vrem sã ne impunem pe piata publicã. Dacã pînã acum ar fi fost nereguli, s-ar fi sesizat cineva. ÃŽn mai nu existau restante la stat, cum nu sînt nici acum, dosarele de licitatii sînt în regulã si acestea se pot verifica. Dar fiind ministru, responsabilitatea mea este la nivel national, dar adversarii politici nu au avut cu ce mã ataca si atunci au inventat acest domeniu. Sînt minciuni sfruntate si atacuri politice asupra unui om politic care apartine unui partid aflat în opozitie“, a declarat Sulfina Barbu.

Articol afisat de 1718 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 08.12.2007 12:17
Toata mizeria din PD va iesi la lumina,
iar cei care pozeaza in mari democrati incoruptibili si corecti, vor sfarsi cu totii in puscarie.
Ad�ugat de Alin Murgu la data 09.12.2007 10:43
Ce spunea Tariceanu la investitura din 2004 si ce a facut,deduceti
Legitimitatea Guvernãrii
Echipa cu care vin în fata dvs s-a format în jurul a douã tinte strategice - stabilitate si deschidere - care corespund adevãrurilor enuntate mai sus.
Nucleul guvernului pe care îl voi conduce este dat de Alianta D.A. PNL-PD. Dintre formatiunile politice care au intrat în Parlament, Aliantã a obtinut numarul cel mai mare de parlamentari.
Alianta D.A. a avut sansa de a avea o echipã de conducere unitã si de elitã. Liderii aliantei au colaborat si s-au completat reciproc în toate momentele-cheie ale anului electoral 2004. Theodor Stolojan si Traian Bãsescu au pus bazele si au lansat acest proiect politic pentru România. Traian Bãsescu si cu mine am realizat un parteneriat redutabil în perioada campaniei. Acum, impreuna cu Emil Boc, presedintele PD, continuãm sã lucrãm în acelasi stil politic responsabil si performant.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective