Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dosarul „procuror-inspector“ a plecat la... Bacãu

• politistii nemteni si-au declinat competenta în cazul agresiunii comise împotriva inspectorului cadastral Gabriel Mereutã • cercetãrile vor fi continuate de Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu •

În România, magistratii au un statut preferential, iar acest lucru este bine cunoscut. Ce se stia mai putin este faptul cã acest statut nu permite unui politist sã efectueze o anchetã împotriva vreunui procuror decît cu o delegare specialã. Este si cazul procurorului bicãjean Mihai Vlad Budâi acuzat de inspectorul cadastral Gabriel Mereutã de agresiune. Ei bine, din cauzã cã acuzatia este adusã unui procuror, politistii ridicã din umeri spunînd cã nu pot face anchetã pentru cã nu este de competenta lor. În acest caz, delegarea trebuie sã vinã de la Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu. Pentru a se întîmpla acest lucru, politistii si-au declinat oficial competenta, iar dosarul cu actele preliminare a plecat ieri, spune comandantul Politiei Neamt, la Bacãu. Dosarul cu pricina contine procesul verbal al denuntului victimei, declaratia acesteia, precum si certificatul medico-legal care atestã agresiunea. Trebuie spus cã nimeni nu va misca un deget în acest caz pînã cînd prim-procurorul Parchetului Curtii de Apel Bacãu nu va da undã verde. Cînd se va întîmpla acest lucru, nimeni nu stie. Mereutã sustine cã l-a recunoscut doar pe procurorul Budâi, fãrã a sti cine sînt celelalte persoane care l-au agresat. Oare în cazul acestora nu trebuia sã se facã o anchetã? Sau or fi si ei tot magistrati? Ar fi fost bine, si nu o spunem numai noi, dacã politistii ar fi încercat mãcar sã afle dacã în dimineata respectivã în acea zonã au fost vãzuti indivizi dubiosi.
Reamintim cã Gabriel Mereutã le-a declarat politistilor cã a
fost atacat, marti dimineatã, în jurul orei 9.30, în scara blocului în care se aflã Biroul de cadastru Bicaz. Fostul prieten al judecãtoarei Daniela Olteanu, actuala sotie a procurorului Budâi, le-a spus oamenilor legii cã este convins cã agresiunea a fost pusã la cale de cãtre procurorul bicãjean. Cert este cã victima a a fost gãsitã în stare de inconstientã marti dimineatã de un angajat al societãtii Romtelecom si a fost transportatã la Spitalul Bicaz, iar de aici la Spitalul Judetean. „ÃŽn timp ce mã îndreptam spre birou, l-am vãzut pe procurorul Budâi pe holurile acelea si l-am auzit spunînd «el e». ÃŽn cîteva secunde am fost înconjurat de cîteva persoane pe care nu le cunosc. S-au nãpustit asupra mea si au început sã mã loveascã în cap si în plinã figurã. Eram în minoritate si nu aveam nici o sansã sã mã apãr. M-am dezechilibrat si am cãzut, dar am fost lovit în continuare, pînã cînd mi-am pierdut constienta“, a declarat, acum douã zile, pentru „Monitorul“, Gabriel Mereutã.

Articol afisat de 1612 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Despot Voda la data 08.12.2007 22:09
Voinea trebuie sa-si dea demisia
Cristian Tudor Popescu a afirmat ca procurorul Dan Voinea ar trebui sa-si dea demisia si spera ca dosarul mineriadei din iunie ‘90 va fi solutionat de instanta, o data ce ancheta va fi refacuta. “Pozitia doamnei procuror general e corecta, pentru ca acel dosar a fost prost, e putin spus prost facut, din punct de vedere profesional. Autorul acelui dosar monumental ca neprofesionalism este dl procuror militar Dan Voinea. Deci nu este clasat, va continua, si iesirea doamnei procuror general este legata de modul neprofesio-nal in care a fost facut acel dosar, care ar fi fost retrimis, asa cum au fost atatea dosare in ultima vreme. Poate vedem si noi un procuror, intr-un anume moment, raspunzand pentru asa-zisele vicii de procedura”.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective