Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Presedintele PRM Neamt sare la gîtul lui Bãsescu

Presedintele Traian Bãsescu este atacat tot mai dur de peremistii nemteni, care îl acuzã de obedientã fatã de conationalii maghiari. Vehementa membrilor PRM a cãpãtat proportii dupã ce Traian Bãsescu s-a întîlnit cu preotul reformat Laszlo Tokes, cu care a discutat despre problemele maghiarimii din România. „Am aflat cu surprindere cã presedintele Traian Bãsescu a avut o întîlnire cu europarlamentarul Laszlo Tokes, prilej cu care, dupã declaratia fãcutã de acest preot reformat, s-a discutat despre problema descentralizãrii României, întelegînd prin aceasta acordarea autonomiei teritoriale a maghiarilor din Ardeal. «Noi concepem autonomia comunitãtii maghiare cu prilejul acestei descentralizãri generale» - a spus Tokes dupã întîlnirea cu Bãsescu. Cred, si mai mult, cã este de condamnat discursul lui Traian Bãsescu privind necesitatea de a se modifica Constitutia României, în sensul acestui deziderat solicitat de reprezentantii maghiarilor din România, sens în care domnia sa a si fãcut referire la un text din Rezolutia de la Alba Iulia din 1918, în care se declara deplina libertate a popoarelor conlocuitoare de a-si hotãrî autonomia culturalã si în special etnicã. Textul cu pricina este invocat de fapt si de iredentistii maghiari, uitîndu-se cã tocmai în Constitutia României din 1923 s-a stipulat unitatea teritorialã a statului român, principiu care nu a mai fost abandonat niciodatã în toate textele constitutiilor care au urmat. Dacã avem în vedere si faptul cã ambasadorul Statelor Unite ale Americii a intervenit în mod grosolan în problemele interne ale României, solicitînd modificarea Constitutiei, avem explicatia corectã a atitudinii obediente a presedintelui Traian Bãsescu, care de mai mult timp sprijinã fãtis iredentismul maghiar“, a declarat Dumitru Badea, presedintele filialei nemtene a Partidului România Mare.

Europarlamentarul maghiar, o primejdie pentru unitatea teritorialã a României

Preotul reformat Laszlo Tokes este singurul candidat independent care la alegerile din 25 noiembrie a adunat atîtea voturi încît sã ocupe un post de europarlamentar, care va reprezenta statul român, de fapt interesele maghiarimii, în Parlamentul european. Tokes va merge la Bruxelles alãturi de alti 34 de parlamentari români. „Primirea acestui europarlamentar a fost un act singular si politica promovatã de Traian Bãsescu constituie o primejdie pentru unitatea teritorialã a României. Sã nu uitãm cã preotul reformat Laszlo Tokes a fost finantat de cercurile iredentiste maghiare din Ungaria. Sã nu uitãm si cã presedintele Traian Bãsescu s-a pronuntat pentru autonomia provinciei Kosovo, iar presedintele Putin a atras atentia în mod expres asupra faptului cã, dacã se mai insistã prea mult asupra independentei provinciei Kosovo, s-ar putea sã avem probleme si în România. ÃŽntr-un cuvînt, se impune ca Parlamentul sã ia pozitie fermã, folosind mijloacele constitutionale fatã de aceastã atitudine condamnabilã a presedintelui Traian Bãsescu care, din pãcate, nu poate constitui în nici un caz garantul independentei si suveranitãtii României. ÃŽndemn populatia acestei tãri, indiferent de zona în care se aflã, sã aibã o atitudine de condamnare a acestor acte care încurajeazã separatismul teritorial si sfidînd jertfele atîtor generatii de români care au luptat pentru întregirea României si unitatea sa teritorialã“, a mai spus Dumitru Badea.
END

Articol afisat de 1392 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Samson Alecu la data 10.12.2007 11:19
PREOTUL ESTE DE FAPT PASTOR DAR VADIM NU ESTE ARHANGHEL
Cand vorbesc d e dl.Basescu ,PRM-istii sustin ca nu este presedinte al tuturor romanilor,daca vorbeste cu pastorul,roman de nationalitate maghiara,gata este tradator.Dar Basescu nu este Vadim si nu poate discrimina romanii dupa balanta stramba a PRM.
De fapt PRM este un pseudopartid cu ideologie comumisto-legionara si nationalist- extremista.PRM a fost respins de catre romani si nu mai are nici o sansa electorala.
Extremismul nationalist nu este pe gustul romanilor si nici politica scatologica plina de insulte,jigniri,afirmatii fara acoperire.

Dumnealor se cred intr-un bordel in care romanii pot asculta orice.
Ce spune deacuma PRM este fara importanta.PRM este pentru istoricii extremismului si esecului comunist.
Ad�ugat de Annatol toma la data 10.12.2007 21:02
Bãlãceanu Stolnici ar putea pierde titlul de membru de onoare al Academiei
Conducere Academiei Române i-a cerut lui Constantin Bãlãceanu-Stolnici sã-si comunice pozitia fatã de acuzatiile de colaborare cu Securitatea care i-au fost aduse. Forumul Civic Românesc a solicitat Academiei Române, printr-o scrisoare deschisã, din 28 noiembrie, sã retragã "de urgentã" titlurile de membri de onoare lui Constantin Bãlãceanu-Stolnici si lui Nicolae Corneanu, Arhiepiscopul Timisoarei si Mitropolit al Banatului.

Potrivit secretarului general al Academiei, Ioan Pãun Otiman, într-o primã fazã, situatia lui Bãlãceanu-Stolnici va fi analizatã într-o sedintã a Prezidiului Academiei.

"Sãptãmâna trecutã i-am solicitat punctul de vedere. Asteptãm si comunicarea CNSAS. Am dori sã avem o discutie în Prezidiul Academiei, însã potrivit legii, excluderea este posibilã numai dupã o condamnare definitivã. Noi neavând o altã prevedere legalã, nu putem modifica legea pe loc. Nu putem discuta despre o exclu
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective