Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Analize gratuite pentru determinarea gravitãtii diabetului

Medicii de familie din zona Piatra Neamt s-au întîlnit luni, 10 decembrie, cu reprezentantii Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt, pentru a afla informatii referitoare la metodologia de lucru conform cãreia se desfãsoarã luna aceasta, pînã pe data de 24, campania dedicatã în exclusivitate diabeticilor, care are drept scop determinarea hemoglobinei glicozilate, analizã cu ajutorul cãreia se identificã gravitatea acestei boli. Întîlnirea are drept scop buna organizare a lucrului, astfel încît fiecare dintre verigile acestui lant sã îsi cunoascã atributiunile, iar eficienta sã fie maximã. Asta presupune ca, în primul rînd, pacientii diabetici sã fie informati de cãtre medicii de familie cu privire la aceastã campanie si în consecintã, sã se prezinte la medic. Ieri, reprezentantii CAS Neamt s-au întîlnit cu medicii de familie din zona Roman, iar astãzi, cu aceia din zona Tîrgu Neamt. Cei 12.300 diabetici înregistrati în Neamt, aflati în diverse stadii ale afectiunii, vor beneficia gratuit de efectuarea acestei analize pînã pe 24 decembrie, dar si pe parcursul lunii ianuarie. Pacientii se vor adresa medicului cu competentã în diabet, nutritie si alte boli metabolice, pentru a primi recomandarea de a efectua analiza respectivã. Pe baza scrisorilor medicale emise de cãtre medicii diabetologi sau nutritionisti, pacientii cu diabet trebuie luati în evidentã de cãtre medicii de familie. Cu respectiva recomandare pacientii vor merge la unul dintre cele sapte laboratoare aflate în relatie contractualã cu CAS Neamt. În perioada de sfîrsit de an laboratoarele vor transmite medicilor diabetologi sau cu competentã în diabet, boli de nutritie si alte boli metabolice, respectiv, medicilor de familie rezultatele analizelor, iar acestia din urmã le vor înregistra în propriile evidente.
În functie de rezultatele obtinute, medicii de familie vor continua tratamentul sau vor recomanda pacientilor consultatii de specialitate la medicii diabetologi sau cu competentã în diabet, nutritie si alte boli metabolice. Costul acestor investigatii de laborator efectuate în luna decembrie este suportat de la bugetul de stat, mai exact din fonduri ale ministerului de resort.

Articol afisat de 1283 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective