Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un copil si-a lãsat familia pe drumuri

• „practic, au mai rãmas «Ã®n picioare» doar peretii casei“, a declarat comandantul pompierilor romascani

Un incendiu de amploare a avut loc luni, 10 decembrie, în plinã zi, în gospodãria unor sãteni din comuna Tupilati, din cauza unui copil în vîrstã de 12 ani, care a uitat o lumînare în casa care nu are curent electric si apoi a plecat la joacã. Sinistrul s-a înregistrat în jurul orei 15.25, la domiciliul Rodicãi Leonte, pagubele materiale înregistrate fiind de aproximativ 300 de milioane de lei vechi.
„ÃŽn acest caz, a ars acoperisul casei confectionat din asterialã din lemn si învelitoare de carton, pe o suprafatã totalã de 50 de metri pãtrati. ÃŽn plus, s-au mai transformat în scrum diverse bunuri din interior, alãturi de tîmplãria casei. Practic, au mai rãmas «Ã®n picioare» doar peretii casei. Din verificãrile efectuate la fata locului a reiesit cã focul a izbucnit de la o lumînare aprinsã si lãsatã nesupravegheatã de cãtre un copil“, a declarat sublocotenentul Constantin Mihai Parasca, comandantul Detasamentului de Pompieri Militari Roman. Pentru lichidarea incendiului, salvatorii de vieti si bunuri au mobilizat o autospecialã, pe bazã de apã si spumã. La misiunea din comuna Tupilati au intervenit, de asemenea, cadrele Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgentã din comuna Rãzboieni. Cazul a dus, de asemenea, la declansarea unei anchete, din partea lucrãtorilor Politiei. Oamenii legii au stabilit si ei cã locuinta a luat foc din cauza lui Marius, fiul proprietarei care a lãsat în casã o lumînare aprinsã. Sinistrul nu s-a soldat cu victime sau persoane rãnite, pompierii militari reusind limitarea extinderii sale la locuintele din jur. Interventia salvatorilor a durat circa o orã.
Nesupravegherea copiilor si joaca acestora cu chibriturile au provocat un incendiu în gospodãria lui Neculai Mihãilescu din Dumbrava Rosie, unde a ars o casã bãtrîneascã nelocuitã. Cei care au provocat sinistrul sînt nepotii fratelui celui care în urma incendiului a suferit pagube de circa 300 de milioane de lei vechi. Pentru stingerea acestui incendiu au intervenit pompierii militari din Piatra Neamt. Tot acestia au stins si incendiul izbucnit în noaptea de 10/ 11 decembrie, la locuinta lui Vasile Vremuta, din Piatra Neamt. În acest caz, sinistrul a fost provocat de neglijenta unui fumãtor care a aruncat la întîmplare un rest de tigarã aprinsã. Au ars un sopron confectionat din scîndurã, cu acoperis confectionat din lemn, tablã si azbociment, o magazie din scînduri, 3 metri cubi de lemn de foc si cotetul porcului. Ca si cum asta nu ar fi fost de ajuns, focul l-a omorît si pe godacul de 50 de kilograme, pregãtit pentru masa de Crãciun a familiei.
Pagube de 100 de milioane de lei au fost provocate si de un incendiu izbucnit luni, 10 decembrie, la locuinta lui Constantin Bejenaru, din comuna Secuieni, sursa fiind un scurtcircuit produs la instalatia electricã. Si aici focul a mistuit un adãpost de animale si 500 de kilograme de coceni de porumb.

Articol afisat de 1753 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective