Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Au ajuns microbuzele scolare

• cele 19 vehicule vor face viata mai usoarã pentru elevii din 17 comune si douã orase

Ieri, la Inspectoratul Scolar Neamt au sosit o parte din cele 19 microbuze scolare furnizate de ministerul de resort. Pentru cealaltã parte a vehiculelor s-a fãcut o receptie separatã în Roman, pentru localitãtile din aceastã parte a judetului. Vor beneficia de aceste masini elevi din comunele Brusturi, Dragomiresti, Timisesti, Valea Ursului, Stãnita, Vaduri, Ceahlãu, Grinties, Stînca, Dulcesti, Bahna, Rediu, Rãzboieni, Stefan cel Mare, Vãleni, Barticesti si Piatra Soimului, din orasul Tîrgu Neamt si din municipiul Piatra Neamt.
„Principala motivatie a acestui program al Ministerului Educatiei este asigurarea cresterii calitãtii din sistemul educational. Avem repartizate 19 microbuze de la Ministerul Educatiei, dar am fãcut si noi unele eforturi, cu sprijinul Consiliului Judetean. Institutia judeteanã ne-a dat cîte un autobuz pentru comunele Rediu si Petricani. Pentru anul viitor, vor fi 1.000-1.200 de microbuze oferite de minister la nivel national. Am fãcut si noi o serie de analize asupra necesitãtilor de mare urgentã si vom face solicitãri la minister. Vom apela însã în continuare si la sprijinul Consiliului Judetean, pînã ne mai vin alte microbuze“, a declarat Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general.

Solicitare pentru încã 6 microbuze

Vehiculele oferite de minister sînt produse de firma italianã Fiat. Microbuzele oferã 16 locuri si au fost transferate, ieri, cãtre primãriile din cele 19 localitãti care le vor avea în administrare. Vehiculele vor fi trecute însã pe listele de inventar ale unitãtilor scolare pe care le vor deservi. Sefii Inspectoratului Scolar apreciazã cã microbuzele sînt performante si au dotãri extrem de bune pentru aceastã categorie de vehicul.
„Marti am asistat la o demonstratie tehnicã cu aceste vehicule. Este vorba de microbuze Fiat Ducato cu 16 plus 1 locuri. Sînt performante, bine dotate din toate punctele de vedere si au si toate elementele de sigurantã necesare tinînd seama de faptul cã vor fi transportati copii. Un element interesant este faptul cã sînt utilate cu limitatoare de vitezã, neputînd fi depãsiti 100 de kilometri pe orã. Noi am mai solicitat 6 astfel de microbuze din rezerva ministerului, dar asteptãm încã un rãspuns. Am putea rezolva cu acestea necesitãti stringente pe care le avem în comunele Poiana Teiului, Stãnita, Bîra sau Bahna“, a mai precizat Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general.

Articol afisat de 1592 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective