Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 13 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Chiuariu merge mai departe!

Mã tot întreb, de cînd a fãcut anuntul, de ce si-a dat Tudor Chiuariu demisia. Pentru cã nu e clar. A-ti da demisia din postul de ministru, înseamnã a recunoaste, implicit, cã nu ti-ai fãcut treaba. Or, Tudor Chiuariu nu numai cã nu a rostit vreodatã cuvîntul incompetentã ci, dimpotrivã, în luãrile sale publice de pozitie, a tinut sã se împãuneze cu mãretele realizãri ale ministeriatului sãu, în contrast, nu-i asa, cu prestatia cel putin neconvingãtoare a predecesoarei sale, Monica Macovei. Mai mult, junele iesean a tinut sã ne consoleze spunîndu-ne sã nu ne supãrãm prea tare, cã sigur se va întoarce. Asta mi-a sunat precum zisa care l-a nemurit pe Lãpusneanu, alt moldovean celebru, „dacã o sã mã-ntorc, pre multi o sã popesc si eu“. Decît cã domnitorul si-ar fi început fraza, potrivit lui Negruzzi, cu un cuvînt care, de obicei, exprimã si o undã de-ndoialã. Chiuariu, nu. El e sigur. De ce e atît de stãpîn pe el, în chiar momentul în care demisioneazã? Pentru cã jupînul Tãriceanu, cel care l-a si înscãunat ca sã-si facã el justitia lui, l-a asigurat pe tînãrul magistrat cã asa va fi. Tineretea e frumoasã, dar, cel mai adesea, si foarte proastã. Dacã nu ar fi fost sã judece decît dupã precedente, Chiuariu ar fi observat cã nici un ministru demisionar nu a mai ocupat vreodatã aceeasi pozitie, cel putin nu în aceeasi guvernare.
Concluzia este una singurã: lui Chiuariu i s-a cerut sã demisioneze.
Aici iarãsi ne lovim de mister. De ce sã-i fi cerut Tãriceanu demisia unui ministru, dacã e multumit de activitatea lui, asa cum de altfel a declarat în repetate rînduri, dar si imediat ce aceasta a fost fãcutã public? Poate pentru cã, dupã procentele mici obtinute de PNL la Europarlamentare, îi trebuia un tap ispãsitor care sã compenseze deficitul de imagine cu care s-a cãptusit partidul, dupã cum au arãtat cifrele foarte clar? Cred cã acesta ar putea fi un rãspuns. O demonstreazã si numele a doi dintre posibilii înlocuitori agreati de PNL: Renate Weber, aleasã pe lista PNL pentru Parlamentul European, fostã presedintã a Fundatiei Soros, fostã presedintã a Asociatiei pentru Apãrarea Drepturilor APADOR CH, si Victor Alistar, actualul director al Transparency International, organizatie internationalã preocupatã de bunul mers al justitiei. Douã nume care ar schimba, sperã mai marii PNL, eticheta de cea mai coruptã tarã din UE lipitã peste România si, implicit si peste partidul care formeazã guvernul. Nu comentez în plus faptul cã, într-adevãr, Tudor Chiuariu s-a întors, dar nici mãcar în Ministerul Justitiei, ci în calitate de secretar al PNL, deci într-un post politic, nu guvernamental. Este osisorul pe care sã vedem cum va sti sã-l roadã. Mã îndoiesc cã va face multi purici într-un post pentru care îti trebuie fler politic pe care Chiuariu nu are de unde sã-l aibã, datã fiind experienta lui minimalã. Ce ne spune însã manevra lui Tãriceanu, pentru cã el este pãrintele acestei mutãri, este faptul cã, dupã alegerile europarlamentare, electoratul a sanctionat, înainte de orice, jalnica prestatie a PNL în domeniul justitiei.
Într-adevãr, Chiuariu s-a întors. Si îi vedem coada dintre picioare.

Articol afisat de 1364 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ara SEPTILICI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective