Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tragedie la Vaduri

• un tractorist angajat al Ocolului Silvic Vaduri a murit, ieri, în urma unui accident de muncã • din cauza poleiului, ifronul condus de acesta a derapat, s-a izbit de capul podului de peste pîrîul Secu-Vaduri, dupã care a cãzut în albie, de la înãltimea de sase metri • suferind soc traumatic, hemoragic si hipotermic, victima a murit la scurt timp dupã ce a ajuns la spital •

Un muncitor al Ocolului Silvic Vaduri a murit, ieri dimineatã, strivit de ifronul cu care a cãzut în albia pîrîului Secu-Vaduri de la o înãltime de sase metri. Vasile Lepãdatu, în vîrstã de 33 de ani, domiciliat în satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, se deplasa cu utilajul forestier spre pãdure. Înainte de a intra pe podul de peste pîrîul regularizat, din cauza poleiului, tractorul a derapat. Încercînd sã redresese utilajul, conducãtorul auto a pierdut controlul volanului, iar ifronul s-a izbit de capãtul podului, dupã care s-a rãsturnat si a cãzut în albia pîrîului. Se pare cã de la producerea accidentului pînã la momentul cînd a vãzut cineva ifronul rãsturnat în apã, a durat ceva timp. Initial, a fost solicitat numai Serviciul Judetean de Ambulantã Neamt, drept pentru care la locul tragediei s-a deplasat un echipaj al Serviciului Mobil de Urgentã Reanimare si Descarcerare. Pentru a-i acorda îngrijiri medicale victimei, cadrele medicale au coborît cu greu în albia pîrîului. Strivit de utilajul cãzut peste el în apã, bãrbatul care era în soc traumatic, hemoragic, respectiv, hipotermic, se afla în comã profundã si respira agonic. Cu ajutorul unei tãrgi speciale a SMURD, cîteva persoane au reusit sã scoatã victima din albia pîrîului si sã o urce în autosanitarã. Conform declaratiei doctorului Felician Dulhai, care a fost ieri de gardã la SMURD, pacientul nu mai avea resurse si, în ciuda tuturor eforturilor fãcute de cadrele medicale, la scurt timp dupã ce a ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Neamt, a decedat.
Reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM), ai Politiei si Parchetului Neamt s-au deplasat la locul unde s-a produs accidentul si au demarat cercetãrile în acest caz, pentru a stabili împrejurãrile în care s-a produs accidentul de muncã soldat cu moartea lui Vasile Lepãdatu. Acesta era cãsãtorit si avea doi copii si lucra pe post de tractorist la Ocolul Silvic Vaduri de cinci ani. „Fiind vorba despre un accident de muncã mortal, competenta verificãrilor revine Inspectoratului Teritorial de Muncã. Dupã zece zile, timpul pe care îl avem la dispozitie conform legii pentru a efectua cercetãrile, vom putea stabili cu exactitate împrejurãrile, vinovãtia si caracterul acidentului“, a declarat juristul Ioan Popescu, seful ITM Neamt.
Alti doi nemteni care lucrau la SC Köber au murit în cursul acestei sãptãmîni, în urma unui accident de muncã produs pe drumurile publice din cauza poleiului, derapãrii si neadaptãrii vitezei la conditiile de trafic.

Articol afisat de 1840 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective