Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Cazul rezolvat“, plãtit mai bine la Spitalul Judetean

• cea mai mare unitate sanitarã din judet va dispune, pentru anul viitor, de un buget mai mare, bazat pe cresterea plãtii pe caz rezolvat • pe parcursul întregului an, angajatii vor beneficia de o crestere salarialã de 25 % •

Cadrele medicale ale Spitalului Judetean de Urgentã Neamt vor fi mai bine plãtite în cursul anului viitor. Potrivit declaratiilor fãcute de cãtre conducerea Ministerului Sãnãtãtii, la recenta întîlnire cu managerii spitalelor din tarã, în cursul aului 2008 salariile angajatilor din unitãtile sanitare cu paturi vor creste cu 25%. Practic, lefurile cadrelor medicale din spitale vor creste în mai multe etape pe parcursul anului viitor, cînd se vor mãri unele sporuri si se va acorda prima de stabilitate. Aceasta din urmã se va acorda în cursul trimestrului al II-lea si al IV-lea, cuantumul sãu fiind la nivelul limitei minime a salariului din grila corespunzãtoare fiecãrui angajat.
Mai mult decît atît, bugetul alocat celei mai mari unitãti sanitare din judet de cãtre Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamt, în baza contractului dintre cele douã pãrti, va fi unul mai mare decît în cursul acestui an. Si asta pentru cã, în primul rînd se va schimba sistemul de platã pe caz rezolvat, adoptîndu-se sistemul australian, în care indicii de complexitate a cazurilor va fi de la 0,37 la 0,86. Dacã în cursul acestui an, pentru un caz rezolvat plata a fost de 12,2 milioane de lei vechi, în 2008, valoarea acesteia va creste la 13,8 milioane de lei vechi.
„Am discutat cu sefii de sectii din spital si, conform cerintelor fãcute de cãtre ministerul de resort, le-am cerut sã îsi planifice activitatea pe 2008, în sensul sã îsi stabileascã indicatorii medicali tinînd cont de faptul cã trebuie sã scadã numãrul de internãri si sã creascã acela al internãrilor de zi. Acestea din urmã presupun investigatii complete timp de o zi, dar nu si supraveghere intraspitaliceascã, peste noapte, ceea ce înseamnã cã nu se înregistreazã cheltuieli legate de cazare si masã. Sefii de sectii vor veni cu propuneri, le vom discuta, le vom analiza, ne vom consulta si cu reprezentantii Casei de Asigurãri de Sãnãtate si ai ministerulu de resort si vom vedea care va fi decizia finalã privind organizarea activitãtii medicale pe 2008“, a declarat doctorul Stelian Ghitã , managerul Spitalului Judetean Neamt.

Articol afisat de 1504 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective