Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Troienele, inamicul ambulantelor

Troienele, inamicul ambulantelor

• zeci de drumuri au devenit impracticabile în ultimele douã zile din cauza valurilor de zãpadã spulberatã de vînt • o autosanitarã s-a împotmolit în zãpadã înainte de a ajunge la Chilii, în noaptea de 14/15 decembrie • la douã solicitãri venite din partea dializatilor din zona Roman, autosanitarele nu au putut ajunge •

Ninsoarea abundentã cãzutã peste judet, vîntul si viscolul au generat probleme. Atît pentru participantii la trafic si drumari, dar si ambulantelor, cea mai grea zi fiind sîmbãtã, 15 decembrie.
În aceste conditii, autosanitarele Serviciului de Ambulantã au circulat cu mare greutate în întreg judetul, înregistrînd întîrzieri mai mici sau mai mari la solicitãrile primite de la pacienti. Ieri dimineatã, o salvare apartinînd Ambulantei din Tîrgu Neamt nu a putut ajunge la Ghindãoani, pentru un pacient cu afectiuni psihice aflat în agitatie psiho-motorie. De asemenea, ambulanta nu a putut ajunge la un bolnav cu insuficientã renalã din satul Chicirea, comuna Stãnita, care trebuia musai sã ajungã ieri la Spitalul Judetean pentru a beneficia de dializã. Astfel, cu mijloace proprii a mers doi kilometri pînã la Roman, de unde a fost preluat de Ambulantã si adus la Piatra Neamt.
Sîmbãtã, 15 decembrie, un dializat care si-a fãcut tratamentul si trebuia sã ajungã în satul Chiii, din Valea Ursului, nu a putut fi transportat cu autosanitara pînã acasã, fiind lãsat de echipajul Ambulantei la niste rude din Roman, pe bazã de semnãturã. Omul a ajuns la domiciliu abia ieri, tot cu ajutorul Ambulantei.
În noaptea de 14/15 decembrie o salvare din Roman care s-a dus la Chilii pentru a prelua doi copii care aveau febrã, a rãmas împotmolitã în zãpadã înainte de a ajunge la domiciliul acestora. Luîndu-se legãtura telefonic cu mama copiilor, cadrele medicale de la Ambulantã i-au recomandat acesteia sã le administreze micutilor antitermice si sã îi supravegheze. Tot telefonic, cadrele medicale au aflat dupã aproximativ o orã cã micii pacienti nu mai aveau febrã, drept pentru care nu a mai fost nevoie ca autosanitara sã ajungã pînã al ei.

Drumari pe... drumuri

Din cauza nãmetilor de zãpadã de aproximativ un metru, douã drumuri judetene au fost blocate timp de cîteva ore - DJ 208 G, Rãzboieni-Girov si DJ 157 H, Girov -Itrinesti. Pe acesta din urmã, ore în sir s-a circulat doar pe un singur fir, interventia utilajelor de deszãpezire fiind extrem de dificilã. Numeroase echipaje au mai actionat pentru îndepãrtarea zãpezii, ghetii si poleiului pe drumurile judetene Hanul Ancutei - Girov, Tîrgu Neamt-Totoiesti, Tazlãu-Roznov- Girov, Horia Valea Ursului si pe DJ 157 C care duce la Spitalul Judetean de Pneumologie Bisericani. Lucrãtorii de la „nationale“ au actionat pe zece sosele unde se circula foarte greu din cauza sulurilor de zãpadã de 20-30 de centimetri: Bicaz- Bicaz Chei, Tulghes-Poiana Teiului, Bicaz-Piatra Neamt - Costisa, Poiana Teiului-Tîrgu Neamt -Timisesti, Piatra Neamt-Tîrgu Neamt- Tîrzia, Piatra Neamt-Roman-Crãiesti, Bãltãtesti-Mãnãstirea Vãratec, Sãcãlusesti -Mãnãstirea Agapia, Borca-Poiana Teiului, Secuieni-Roman-Hanu Ancutei. Valurile de zãpadã spulberatã de vîntul care înregistra intensificãri de pînã la 60 de kilometri la orã în teritoriu, au dat de furcã si ieri. Dacã în prima parte a zilei s-a intervenit în zonele Vãleni, Fãurei, Stãnita, dupã amiazã situtia s-a înrãutãtit si pe drumurile judetene Bodesti-Cîrligi, Trifesti-Climesti, Tãmãseni- Adjudeni-Dulcesti, Britcati -Talpa, Tosorog-Bicazu Ardelean, Bicaz Chei- Dãmuc. Dacã sîmbãtã, 15 decembrie, angajatii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgentã din cadul Primãriei Stãnita au actionat cu un autogreder pe drumurile comunale Todireni -Ghideon, respectiv, Todireni-Veja, ieri, acestia au fost depãsiti de situatie. Din cauza valurilor de zãpadã nu se putea circula din Stãnita cãtre 11 sate apropiate, iar utilajul de deszãpezire era blocat în troiene.

Articol afisat de 1625 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective