Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Familie din Roman „decimatã“ de bere

Trei romascani, membri ai aceleiasi familii, au necesitat îngrirjiri medicale, în noaptea de vineri spre sîmbãtã, 14 spre 15 decembrie, dupã ce s-au intoxicat cel mai probabil cu... bere. Costel T., în vîrstã de 45 de ani, sotia acestuia, Ana T., în vîrstã de 44 de ani, si fiica lor, Adriana, în vîrstã de 18 ani, au ajuns la Centrul de Primiri Urgente (CPU), din cadrul Spitalului Roman, cu dureri abdominale, greturi si vãrsãturi. Acestia au relatat cadrelor medicale cã s-au simtit rãu dupã ce ar fi consumat toti dintr-o sticlã de bere cumpãratã de la un supermarket. Potrivit precizãrilor fãcute de personalul CPU, initial, alimentul incriminat în indigestia celor trei romascani au fost ciupercile, însã ipoteza a fost „scoasã din calcul“ deoarece nu toatã familia consumase din mîncarea respectivã. Cele trei persoane au rãmas în atentia cadrelor medicale de la Sectia medicalã, cu diagnosticul toxiinfectie alimentarã. Victimele au primit tratamentul corespunzãtor, afîndu-se, în prezent, în afara oricãrui pericol. „Berea care este alteratã are un gust specific, este «rãsuflatã», nici nu poti sã o consumi. Cred cã a fost vorba, mai degrabã, despre o enterocolitã provocatã de un aliment incorect pãstrat. N-am mai auzit pînã acum de toxiinfectie alimentarã de la bere. Si fasolea sau produsele vegetariene, dacã sînt incorent pãstrate, sau conservele care sînt desfãcute de mai multe zile pot provoca toxiinfectii alimentare. Semnele distinctive ale unei asemenea afectiuni sînt balonãrile, greturile, vãrsãturile, dureri abdominale si, nu în ultimul rînd, scaunele proaste dacã este vorba despre Salmonella, de exemplu. Cred cã altul este alimentul care le-a cauzat celor trei problemele digestive“, a declarat doctor Denisia Mereutã, medic coordonator în cadrul CPU de la Spitalul Municipal Roman.

Articol afisat de 1716 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective