Familie din Roman „decimatã“ de bere
Trei romascani, membri ai aceleiasi familii, au necesitat îngrirjiri medicale, în noaptea de vineri spre sîmbãtã, 14 spre 15 decembrie, dupã ce s-au intoxicat cel mai probabil cu... bere. Costel T., în vîrstã de 45 de ani, sotia acestuia, Ana T., în vîrstã de 44 de ani, si fiica lor, Adriana, în vîrstã de 18 ani, au ajuns la Centrul de Primiri Urgente (CPU), din cadrul Spitalului Roman, cu dureri abdominale, greturi si vãrsãturi. Acestia au relatat cadrelor medicale cã s-au simtit rãu dupã ce ar fi consumat toti dintr-o sticlã de bere cumpãratã de la un supermarket. Potrivit precizãrilor fãcute de personalul CPU, initial, alimentul incriminat în indigestia celor trei romascani au fost ciupercile, însã ipoteza a fost „scoasã din calcul“ deoarece nu toatã familia consumase din mîncarea respectivã. Cele trei persoane au rãmas în atentia cadrelor medicale de la Sectia medicalã, cu diagnosticul toxiinfectie alimentarã. Victimele au primit tratamentul corespunzãtor, afîndu-se, în prezent, în afara oricãrui pericol. „Berea care este alteratã are un gust specific, este «rãsuflatã», nici nu poti sã o consumi. Cred cã a fost vorba, mai degrabã, despre o enterocolitã provocatã de un aliment incorect pãstrat. N-am mai auzit pînã acum de toxiinfectie alimentarã de la bere. Si fasolea sau produsele vegetariene, dacã sînt incorent pãstrate, sau conservele care sînt desfãcute de mai multe zile pot provoca toxiinfectii alimentare. Semnele distinctive ale unei asemenea afectiuni sînt balonãrile, greturile, vãrsãturile, dureri abdominale si, nu în ultimul rînd, scaunele proaste dacã este vorba despre Salmonella, de exemplu. Cred cã altul este alimentul care le-a cauzat celor trei problemele digestive“, a declarat doctor Denisia Mereutã, medic coordonator în cadrul CPU de la Spitalul Municipal Roman.
|