Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ISU, mii de misiuni în slujba nemtenilor

ISU, mii de misiuni în slujba nemtenilor

• angajatii acestei institutii s-au implicat, în cursul anului 2007, în 2.145 de misiuni de salvare a vietii, ori a bunurilor materiale ale nemtenilor • au fost salvate 31 de persoane si bunuri materiale în valoare de 460 de miliarde de lei vechi •

Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã (ISU) Neamt a avut o activitate intensã în anul 2007. Intervenind potrivit atributiilor pe care le au, angajatii acestei institutii au înregistrat anul acesta 2.145 de misiuni de salvare a vietilor, ori a bunurilor materiale ale nemtenilor. Astfel, au fost salvate 31 de persoane, dintre care 12 copii, si bunuri materiale în valoare de 460 de miliarde de lei vechi. 70% dintre interventii apartin cadrelor medicale ale Serviciului Mobil de Urgentã Reanimare si Descarcerare (SMURD), inclus în structura ISU Neamt. Acestea au asistat 1.445 persoane. În ciuda tuturor eforturilor depuse de cãtre pompierii militari si cadrele medicale ale SMURD, pe parcursul celor 2.145 de misiuni, au fost înregistrate 32 de persoane decedate, dintre care 9 copii si 12 persoane rãnite, între care 2 copii.
Circa 20% dintre interventiile pompierilor militari ai ISU Neamt, mai exact 407, au fost efectuate în caz de incendiu, 280 dintre sinistrele provocate de foc înregistrîndu-se în gospodãriile particulare ale populatiei. Incendiile izbucnite în judet în cursul acestui an au provocat pagube de peste 28 miliarde de lei vechi. Potrivit statisticilor întocmite pe baza datelor înregistrate în timpul interventiilor, cele mai multe dintre incendii au fost provocate de rea intentie si neglijentã - 10% de foc deschis, 9% de instalatii electrice defecte, în acelasi procent de fumat si aruncarea resturilor de tigarã în locuri nepermise, 8% de cosuri de fum si burlane defecte sau necurãtate. Fiind solicitati de cãtre populatie sau chiar SMURD, angajatii ISU Neamt au mai participat, în acest an, la 58 de misiuni de asistentã persoane, opt misiuni de descarcerare.
Echipa pirotehnicã a IDU Neamt a executat 82 de misiuni de asanare a teritoriului de munitia rãmasã neexplodatã si 13 de distrugere a acesteia. Pe parcursul tuturor interventiilor la care au participat reprezentantii ISU Neamt, nu au fost înregistrate situatii în care sã se fi înregistrat victime în rîndul acestora.

Articol afisat de 1459 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective