Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

S-a reziliat

• Casa de Asigurãri a reziliat contractul cu Policlinica Piatra Neamt
• forul plãtitor a luat aceastã decizie fiind nemultumit de faptul cã unii medici din acea unitate sanitarã nu îsi respectã programul de lucru • desi decizia a fost luatã la începutul lunii, Spitalul a fost înstiintat ieri • „cei doi medici care nu au fost gãsiti la program la ultimul control efectuat de Casã nu sînt în culpã“, a declarat medicul Stelian Ghitã, managerul SJU Neamt •

Nemtenii pot beneficia de consultatii medicale din partea specialistilor care îsi desfãsoarã activitatea în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judetean de Urgentã Neamt (Policlinica de Adulti Piatra Neamt) numai contra cost. Medicii cu diverse specialitãti clinice care activeazã în acest sector care nu detine personalitate juridicã si din punct de vedere administrativ apartine celei mai mari unitãti sanitare din judet nu mai pot acorda consultatii gratuite, deoarece Policlinica Piatra Neamt nu se mai aflã în relatie contractualã cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt.
Forul plãtitor a reziliat contractul cu Policlinica Piatra Neamt la începutul lunii decembrie, cînd cu prilejul unui control inopinat efectuat aici, reprezentantii CAS Neamt au constatat cã doi medici nu erau prezenti la cabinet în timpul programului de lucru pe care chiar ei si l-au stabilit. Decizia de reziliere a contractului cu acest furnizor de servicii medicale a survenit ca urmare a faptului cã nu era prima datã cînd diversi medici din policlinicã nu au fost gãsiti la program.
„Pe parcursul acestui an, echipe de control ale institutiei noastre au efectuat patru controale la cabinetele medicale din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, unul dintre aspectele care ne interesa fiind prezenta medicului la program. La fiecare dintre aceste controale am constatat absenta unor medici, de fiecare datã altii, pe care i-am sanctionat cu diminuarea venitului cabinetului cu 10%, 15%, 20% timp de o lunã. Pentru cã furnizorul nostru de servicii medicale în acest caz este Policlinica Piatra Neamt care nu are personalitate juridicã si tine de spital, l-am anuntat pe managerul unitãtii, doctorul Ghitã, în speranta cã va lua mãsuri, asa încît asiguratii nostri sã nu mai fie pusi în situatia de a veni la policlinicã de la 3 dimineata ca sã prindã bon în baza cãruia sã fie consultati gratuit, iar medicul sã nu vinã la program“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt.
Rezilierea contractului dintre forul plãtitor si Policlinica Piatra Neamt mai are o consecintã extrem de gravã - cadrele medicale care îsi desfãsoarã activitatea în cabinetele de aici vor rãmîne fãrã salarii. Conform contractului încheiat cu forul plãtitor, este vorba despre o sumã totalã de circa 500 de milioane de lei vechi lunar. Dacã forul plãtitor nu mai deconteazã suma respectivã, conducerea spitalului nu îsi poate permite sã ia din banii destinati serviciilor medicale prestate de sectiile unitãtii si sã plãteascã salarii personalului din policlinicã. Conform legii, timp de un an aceastã unitate sanitarã nu mai poate fi în relatii contractuale cu CAS Neamt, ceea ce reprezintã o mare problemã atît pentru cadrele medicale, cît si pentru pacienti.
Conducerea Spitalului Judetean de Urgentã Neamt a fost înstiintatã despre rezilierea contractului cu ambulatoriul de specialitate abia ieri, desi aceasta a intrat în vigoare de pe 4 decembrie. ÃŽntre timp, spitalul a contestat decizia de reziliere, dar se pare cã fãrã succes. „Cei doi medici care nu au fost gãsiti la program la ultimul control efectuat de Casã nu sînt în culpã. Amîndoi erau în concediu. Numai cã unul dintre ei a plecat din localitate din cauza unei urgente, înainte sã i se aprobe cererea, iar în cazul celuilalt, Serviciul Personal de la noi nu a comunicat în timp util Casei faptul cã medicul se aflã în concediu. Nu comentez decizia de reziliere luatã de conducerea CAS Neamt. Cît despre mãsurile ce se impun a fi luate împotriva medicilor din a cãror cauzã am ajuns în aceastã situatie, vor fi stabilite mîine (astãzi, 21 decembrie - n.r.), cînd mã voi întîlni cu toti medicii din policlinicã“, a declarat doctorul Stelian Ghitã, managerul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt.
Potrivit aceleiasi surse, pacientii care se vor adresa cabinetelor medicale din policlinicã nu vor avea de suferit, în sensul cã vor beneficia de consultatii fãrã a fi obligati sã scoatã bani din buzunar.

Articol afisat de 1797 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective