Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cu uratul prin oras

De cîteva zile, prescolari, scolari si oameni în toatã firea au iesit la colindat pe la institutiile publice, ori prin locuri special amenajate, potrivit traditiei. Ca în fiecare an, Prefectura si Consiliul Judetean Neamt au fost urate de cãtre purtãtorii de datini din comuna Timisesti. Pentru cã joi, 20 decembrie, a fost sedintã de Consiliu Judetean, urãtorii, peste 30 la numãr si colindãtorii - elevi ai scolilor din comunã, au asteptat sã iasã consilierii din cadrul festiv si si-au prezentat cu mare pricepere rolurile. Au evoluat cãiutii, cete de arnãuti, ursi - mari si mici, mascati - babe si mosnegi, capre etc. Spectacolul a fost deschis de cãtre elevii de la scolile generale din comunã, care au colindat, urat si sorcovit. Dupã încheierea programului, autoritãtile i-au servit cu sucuri, prãjituri, bomboane, iar pe cei mari, cu vin si colaci.
Conducerea judetului a fost uratã si de cãtre reprezentantii Bisericii Penticostale, care au venit la Palatul Administrativ însotiti de pastorul Liviu Axinte. Si copiii din Tîrgu Neamt, de la Casa Loredana, au venit ieri la Prefecturã si Consiliul Judetean, unde au urat si sorcovit.
ÃŽncã din prima parte a acestei sãptãmîni, cei 65 de bãtrîni de la Cãminul pentru Persoane Vîrstnice au primit colindãtori. Cei dintîi urãtori au fost si cei mai mici - prescolarii grupei mijlocii de la Grãdinita nr. 5 Piatra Neamt. ÃŽndrumati de educatoarele Liliana Simion si Tania Fundãturã, mititeii au prezentat un program specific Sãrbãtorilor de Iarnã care le-au umplut sufletele de bucurie spectatorilor de vîrsta a treia. Apoi, prescolarii de la grupa mijlocie au oferit mici cadouri celor care îsi duc traiul în Cãminul de bãtrîni, „din partea lui Mos Crãciun“. Si la Pîngãrati s-a încins atmosfera de sãrbãtori, întrucît joi, 20 decembrie, la sediul Primãriei, prescolarii Grãdinitei Bocancea, îndrumati de educatoarea Elena Ilioaia, elevii clasei a II-a Pîngãrati - învãtãtor Elena Milea, si cei de la clasele I si a III-a de la Scoala Pîngãrãcior - institutor Ioan Milea, au prezentat cele mai alese colinde si traditii de Crãciun si Anul Nou.

Articol afisat de 1860 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective