Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Despre ucidere si prieteni

Cînd liderul emergent al unei tãri este ucis-asa cum a fost asasinatã Bhenazir Bhutto în Pakistan - cu putin înaintea alegerilor, întrebãrile de fond nu se schimbã: cui foloseste? Cine a determinat asta? Bhenazir Bhutto revenise în patrie dupã 8 ani de exil, în octombrie 2007. A mai fãcut fatã unei încercãri de asasinat. Educatã la Harvard si Oxford, de douã ori prim-ministru al Pakistanului între 1988 si 1996, Bhutto era fiica unui alt fost prim-ministru pakistanez, executat în ‘79 dupã o loviturã militarã de palat. Pentru fiecare din noi - asa cum au fost si în decembrie ‘89 daca vã amintiti, în România - existã sperantã. Si durere, si dezamãgire cînd speranta se frînge.

Vã redau mesajul transmis de prietena mea din Pakistan, Anita Shah Lakyari, dupã asasinarea lui Bhenazir Bhutto, cãtre prietenii ei din toatã lumea, bursieri Fulbright.
„Nu vã puteti imagina prin ce am trecut în ultimele ore. De cînd a fost ucisã, sîntem într-o stare de soc; unii nu pot plînge, altii nu îsi pot opri lacrimile. De fapt, Benazir a fãcut fatã amenintãrilor cu moartea din partea marilor agentii si celor puternici din Pakistan. Cînd a revenit în tarã, în Pakistan, dupã 8 ani de exil auto-impus, guvernul militarist i-a impus sã mai stea o vreme afarã, de vreme ce era cel mai rãu cosmar al dictaturii militare din Pakistan. Poate cã vorbele nu pot descrie ce am simtit cînd am vãzut imaginile de pe CNN si alte posturi, cu imaginea ei pe care scria 1953-2007. Si acum, inima mea doare. Mã simt ca si cum mi-as fi pierdut un membru al familiei sau un om mult iubit. Pakistanul a pierdut unicul lider adevãrat pe care îl aveam. Ea era simbolul democratiei si al liberalismului. Era cea mai curajoasã, puternicã si frumoasã femeie pe care Pakistanul a avut-o de sute de ani. Sînt profund îndureratã, înlãcrimatã si mã întreb încotro merge poporul meu. Vãzusem în ea speranta unui viitor bun si prosper. Ne simtim blestemati.
Rugati-vã pentru noi, oricine ati fi, sã ne ridicãm din praful acestor vremuri îngrozitoare“.

Anita Shah LAKYARY, Fulbright Scholar Chief Executive Officer
TRUCE (Trust for Rural Uplift, Culture and Environment)
Hyderabad Sindh Pakistan

Articol afisat de 2218 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Camelia VARVARA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dede_for_ever la data 28.12.2007 06:45
Ce invataminte putem trage dintr-un fapt tragic ?
Asasinarea doamnei Benazir Bhutto este un lucru de un tragism deosebit dar obisnuit in autocratiile asiatice in care cativa conduc pe toti iar asasinatul adesea apare ca argument politic.De fapt ,politic vorbind si noi suntem un autocratism asiatic,daca ne gandim la lunga si fara de sfarsita domnie a dlui Iliescu.Totusi din tragismul acestui asasinat, politicienii nostri au ceva de invatat,iar eu ma indoiesc ca vor invata.Este vorba de atasamentul fata de democratie si fata de popor platite chiar cu pretul vietii.
Vedeti dv.in politica romaneasca ,dupa decesul lui Coposu ,pe cineva dispus a-si da viata pentru idei politice clamate de ei(democratie,popor,demnitate nationala)?Eu ma indoiesc.Nu exista.De la smecherul Geoana la perversul vadim sau felix,toti practica doar demagogia si interesul.Cand dl.Basescu proclama patriotismul si democratia,ca vulturii se napustesc asupra lui politicieni si ziaristi,asa zisi formatori de opinie.
Dece le strica sfanta liniste?
Ad�ugat de tinta la data 29.12.2007 07:43
Sarbatorile la Chiatra Neamt
Dl. primar: moldovenii spun ca orasul PN arata bine. Mai mult, unii care se uita prea mult la TV il compara cu Paris-ul. Comparatia este, evident, deplasata. Concertele ieftine din centrul civic au scos din mint o jumatate din urbe care chiar v-au crezut la alegeri.
Orasul are cu totul alte probleme decat concertele, carnatii, vinu' fiert, "Gondoperla", pavelele sau luminitele din copaci. Va doresc pentru anul care vine sa va ocupati de infrastructura invechita a orasului, de fatadele blocurilor - asta ca sa castigati mai multe voturi - si de problemele oamenilor de rand. Si, altceva, nu mai vopsiti gradurile in orange: nu mai tine. S-a "prins" lumea.
"La Multi Ani!".
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective