Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pîrtieeee la Piatra Neamt!

Pîrtieeee la Piatra Neamt!

• deocamdatã, doar pîrtia de tubing, dar oficialii sperã ca pîrtia de schi sã intre-n pîine cît de repede • în Ajunul Crãciunului, s-a pus în miscare telescaunul, iar de atunci a avut peste douã mii de clienti • directorul Dan Cîmpeanu atrage atentia temerarilor sã nu se aventureze pe pîrtia de schi pînã nu este gata •

La Piatra Neamt s-a dat liber pe pîrtie. Deocamdatã doar pe cea de tubing, însã nu mai dureazã mult pînã cînd pîrtia de schi va fi deschisã împãtimitilor acestui sport. Primarul Gheorghe Stefan a inaugurat în Ajunul Crãciunului douã componente din proiectul de anvergurã privind infrastructura turisticã pe Cozla: telescaunul si pîrtia de tubing. Lansarea a fost fãcutã ca la carte, cu o sticlã de sampanie trîntitã de peretele statiei de pe Cozla, de primarul Stefan. Edilul pietrean n-a scãpat ocazia de a face proba telescaunului „rãzesilor“, dupã cum l-a denumit, si, ca sã nu fie singur, l-a luat în stînga sa pe Gheorghe Popescu, directorul ANL. Echipat corespunzãtor, cu haine groase si cu roata cauciucatã pregãtitã, Gheorghe Stefan s-a aventurat si pe pîrtia de tubing, coborîrea fiind prilejul nimerit de a urca înapoi pe deal cu telescaunul.
Telescaunul rãzesilor, dupã cum l-a denumit primarul Stefan, are o capacitate maximã de 826 de persoane pe orã si va deservi atît pîrtia de tubing, cît mai ales pîrtia de schi. Care nu este încã finalizatã, spre nerãbdarea pietrenilor si a vizitatorilor care întreabã de inaugurare tot mai des. Din spusele directorului Perla Invest, care deruleazã investitia primãriei, tãierea panglicii oficiale ar putea avea loc în ianuarie, dacã va mai fi zãpadã. „La pîrtia de schi trebuie sã construim gardul de protectie si sã finalizãm rampa de lansare. ÃŽn conditiile existentei zãpezii naturale, sper cã vom putea inaugura si pîrtia în a doua parte a lunii ianuarie. Pentru instalatia de zãpadã artificialã, deocamdatã am fãcut licitatia pentru aductiunea de apã. Deci pîrtia nu este încã finalizatã si chiar as vrea sã atrag atentia asupra acestui lucru, în special pentru cei care se dau pe pîrtia de schi cu sania, cu schiurile sau chiar cu saci din plastic. Noi nu ne asumãm rãspunderea în cazul nici unui accident! Am încercat sã blocãm accesul prin semne restrictive si cu ajutorul politiei comunitare, însã unii ignorã aceste restrictii. Trebuie sã stie însã cã o fac pe rãspunderea lor. Ar putea foarte bine sã foloseascã pîrtia de tubing, care este gata“, a declarat Dan Cîmpeanu, directorul Perla Invest. Ceea ce mare parte a vizitatorilor fac deja. De la inaugurare, pîrtia a atras destui amatori de lunecus. Iar telescaunul, peste douã mii. ÃŽn ziua inaugurãrii, pe 24 decembrie, plimbarea cu telescaunul a fost gratuitã pentru toatã lumea, motiv pentru care nu existã o contorizare exactã a persoanelor care s-au urcat în telescaun. ÃŽn prima zi de Crãciun, însã, se stie cã numãrul acestora a depãsit 600, mai ales cã pretul unei cãlãtorii a fost redus la jumãtate. Tot 5 lei a costat si pe 26 decembrie, cînd peste o mie de pietreni si de turisti au urcat în telescaun. „Curiozitatea“, explicã Dan Cîmpeanu.

Articol afisat de 4337 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Despot Voda la data 02.01.2008 10:07
Un tip beat mergea in patru labe pe trotuar.
La un moment dat ii aluneca o mana si se loveste cu capul de caldarim.
Continua sa mearga in patru labe si din nou ii aluneca o mina si se loveste la cap. Dupa inca doi metri de mers in patru labe da cu ochii de o pereche de picioare misto. Ridica ochii si vede o fata care se uita scarbita la el.
- Ce faci fa? o intreaba betivul.
- Fac trotuarul, raspunde fata jignita.
- Pai, fa-l dracului mai moale ca ma doare capul.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective