Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Panicã în cartierul Muncitoresc

• o locuintã dintr-un bloc de garsoniere a luat foc de la un calorifer lãsat în prizã • un alt incendiu a izbucnit la fabrica de zahãr •

O locuintã situatã în blocul numãrul 3 de pe strada Mihai Viteazu, din Roman, a cãzut pradã flãcãrilor sîmbãtã, 5 ianuarie. Sinistrul s-a produs în garsoniera lui Costel N., în vîrstã de 45 de ani, în timp ce acesta se afla în oras, la un restaurant. Romascanul lãsase în functiune un calorifer electric, iar cablul de alimentare al acestuia s-a supraîncãlzit. „Cazul ne-a fost sesizat la ora 12.54, la fata locului fiind mobilizatã autospeciala de primã interventie, pe bazã de apã si spumã, deservitã de un ofiter si sapte subofiteri. Incendiul a fost lichidat pînã la ora 14, însã au fost contabilizate pagube materiale în valoare de aproximativ 3.000 ron. ÃŽn fapt, au ars diverse piese de mobilier, printre care o masã si scaune, alãturi de aparatura electronicã din locuintã, materiale textile si articole de îmbrãcãminte ale proprietarului. Cauza a fost un scurtcircuit la un conductor electric defect. Costel N. a lãsat nesupravegheat un calorifer electric si a plecat de la domiciliu, flãcãrile fiind sesizate de cãtre vecini“, a declarat ofiterul de serviciu din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Petrodava“ Neamt. Focul nu a provocat victime sau persoane rãnite, iar valoarea bunurilor salvate de cãtre pompieri se ridicã la 175.000 ron.
Reamintim cã, în decembrie, în cartierul Muncitoresc au mai avut loc douã incendii, unul soldat cu un deces. O adevãratã tragedie a fost evitatã în ultimul moment, duminicã dupã-amiazã, 9 decembrie, cînd locuinta unei romascance domiciliatã în blocul 10 A, de pe strada Mihai Viteazu, a luat foc de la o lumînare aprinsã, care s-a înmuiat si a cãzut, apoi, pe materiale usor inflamabile. Au ars lenjeria, materiale textile si o saltea de pat, proprietara reusind sã se salveze. Tot la începutul lunii decembrie, un bãrbat a murit în incendiul izbucnit în locuinta sa (situatã în acelasi bloc în care a avut loc cel de sîmbãtã, 5 ianuarie) din cauza unui resou improvizat lãsat în prizã. Pompierii atrag din nou atentia cu privire la folosirea mijloacelor de încãlzire si pentru evitarea suprasolicitãrii instalatiilor electrice.
Duminicã, 6 ianuarie, pompierii romascani au fost nevoiti sã intervinã pentru stingerea unui alt incendiu, dar de mai micã amploare, izbucnit la fabrica de zahãr apartinînd SC Agrana. „Aceastã alarmã s-a înregistrat la ora 8.22. La fata locului s-a constatat cã au ars cîteva cabluri electrice. Pagubele nu au fost mari, întrucît incendiul a fost lichidat la timp“, au mai anuntat reprezentantii ISU „Petrodava“.

Articol afisat de 1776 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective