Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Lotul national de fizicã se contureazã la Piatra Neamt

• în premierã, orasul va fi în acest an gazda Olimpiadei Nationale de Fizicã • concursul de pe 2 februarie va aduna la start cel putin 540 de elevi •

Judetul Neamt va fi, peste cîteva sãptãmîni, gazda Olimpiadei Nationale de Fizicã. Vor veni în orasul de la poalele Pietricicãi peste 500 de elevi din toate colturile tãrii, care vor dovedi, prin rezultate, cã sînt de exceptie la fizicã. Judetul Neamt va fi gazda acestei competitii nationale dupã ce, aproape de finalul anului trecut, a adunat toatã crema învãtãmîntului românesc care îsi desfãsoarã activitatea în inspectoratele judetene si în Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului. „Este un vis mai vechi al meu de a organiza o astfel de competitie la Piatra Neamt. Ne-am unit fortele, pentru cã de acord cu aceastã gãzduire a fost si inspectorul general Mihai Lãcãtusu si Dorel Haralamb, de la Colegiul National Petru Rares, toti trei fiind profesori de fizicã, si am solicitat Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului sã accepte sustinerea Olimpiadei Nationale de Fizicã la Piatra Neamt. Am primit acceptul si asta înseamnã cã vor ajunge la Piatra Neamt în jur de 540 de elevi care vor avea rezultate deosebite la olimpiadele judetene de fizicã. Numãrul lor nu se stie cu exactitate pentru cã urmeazã sã aibã loc faza pe judet. Dar raportat la rezultatele obtinute de judete anul trecut, cam 540 de elevi din clasele VII-XII vor fi selectati pentru faza nationalã“, a declarat profesorul Grigorutã Oniciuc (foto), inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Celor 540 de elevi li se vor alãtura profesorii însotitori, membrii comisiei nationale de evaluare a lucrãrilor etc. Micii fizicieni care vor ajunge la Piatra Neamt vor fi nominalizati dupã selectarea celor mai buni de la olimpiada judeteanã de fizicã, programatã peste cîteva zile. De obicei, olimpiada nationalã de fizicã era programatã în vacanta de dinaintea Pastelui, dar acest program a fost destul de comentat de cãtre cadrele didactice care au fost nevoite sã lase deoparte pregãtirile de sãrbãtori, în favoarea pregãtirilor pentru olimpiadã - conceperea subiectelor, însotirea elevilor, evaluarea tezelor etc.
Olimpiada Nationalã de Fizicã va consta în trei probe - una practicã, una teoreticã si proba de baraj. Elevii de clasa a VII-a se vor confrunta la Scoala nr. 3 Piatra Neamt, cei de clasa a VIII-a - la Scoala Elena Cuza, fizicienii din clasele a IX-a si a X-a, la Colegiul National Petru Rares, iar cei din ultimii doi ani de licei - a XI-a si a XII-a - la Colegiul National Calistrat Hogas.
Subiectele pentru proba practicã au fost realizate, deja, de cãtre profesori de prestigiu din municipiul Piatra Neamt, care le-au conceput în vacanta din timpul Sãrbãtorilor de Iarnã. Dupã evaluarea celor peste 500 de teze ale participantilor la Olimpiada Nationalã de Fizicã, tot la Piatra Neamt se va stabili componenta lotului national care va reprezenta România la competitiile internationale de profil.

Articol afisat de 2324 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective