Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bazin de înot în curtea Scolii 3 Piatra Neamt

• terenul ales pentru bazin va reduce destul de mult din terenul de sport al unitãtii de învãtãîmnt • conducerea ISJ sustine cã altã solutie nu existã •

Judetul Neamt va avea un bazin de înot pentru elevi, care va fi realizat în municipiul resedintã de judet. Dacã problema cu asigurarea banilor pentru aceastã investitie este rezolvatã - cel care va suporta cheltuielile fiind Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului - nu la fel de usor au stat lucrurile în cazul gãsirii locului în care va fi realizat bazinul cu pricina. „Ne-am întîlnit de trei ori cu reprezentantii Primãriei Piatra Neamt si am încercat sã gãsim cel mai potrivit spatiu pe care sã se realizeze bazinul de înot. O variantã a fost pe Calea Romanului, în apropierea Sãlii de Sport, aflatã acum în constructie. Ideea a fost si nu prea strãlucitã, pentru cã e mai complicat cu ajunsul elevilor acolo. Trebuie asigurat neapãrat transportul, ceea ce e mai dificil. Si nici prea mult teren disponibil nu este, întrucît apartine unor persoane fizice. Asa cã am cãzut de acord sã stabilim locul bazinului de înot în curtea Scolii nr. 3 Piatra Neamt, desi nu ne prea convine acest lucru, pentru cã vom reduce din suprafata terenului care le este necesar elevilor respectivei unitãti de învãtãmînt“, a declarat profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Chiar si cu acest impediment legat de pozitionarea bazinului, sefii învãtãmîntului nemtean au raportat Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului cã în Piatra Neamt existã conditii de realizare a acestui obiectiv. Deocamdatã, nu se cunosc amãnunte despre dimensiunile acestui bazin ori alte date tehnice. Dar, va fi cu sigurantã destinat elevilor, întrucît se realizeazã în cadrul programului national „Sport pentru copii“.
În acest an, pe lîngã realizarea bazinului de înot la Piatra Neamt, în judet vor fi construite, tot cu fonduri de la Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului, saisprezece grãdinite. Douã dintre acestea vor fi ridicate în municipiul Piatra Neamt - una în apropierea Cãii Romanului, întrucît se considerã cã zona locuibilã este în extindere înspre intrarea/ iesirea din oras, si una în apropierea Statiei de Salvare, pe Dimitrie Leonida. Celalalte paisprezece grãdinite vor fi ridicate în restul oraselor, ori în localitãtile în care imobilele care au avut aceastã destinatie au fost retrocedate. De asemenea, vor apãrea grãdinite noi acolo unde actualele spatii nu corespund, ori sînt subdimensionate, cu efecte asupra bunei desfãsurãri a activitãtii instructiv-educative.

Articol afisat de 1987 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective