Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Ianuarie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bazin de înot în curtea Scolii 3 Piatra Neamt

• terenul ales pentru bazin va reduce destul de mult din terenul de sport al unitătii de învătăîmnt • conducerea ISJ sustine că altă solutie nu există •

Judetul Neamt va avea un bazin de înot pentru elevi, care va fi realizat în municipiul resedintă de judet. Dacă problema cu asigurarea banilor pentru această investitie este rezolvată - cel care va suporta cheltuielile fiind Ministerul Educatiei, Cercetării si Tineretului - nu la fel de usor au stat lucrurile în cazul găsirii locului în care va fi realizat bazinul cu pricina. „Ne-am întîlnit de trei ori cu reprezentantii Primăriei Piatra Neamt si am încercat să găsim cel mai potrivit spatiu pe care să se realizeze bazinul de înot. O variantă a fost pe Calea Romanului, în apropierea Sălii de Sport, aflată acum în constructie. Ideea a fost si nu prea strălucită, pentru că e mai complicat cu ajunsul elevilor acolo. Trebuie asigurat neapărat transportul, ceea ce e mai dificil. Si nici prea mult teren disponibil nu este, întrucît apartine unor persoane fizice. Asa că am căzut de acord să stabilim locul bazinului de înot în curtea Scolii nr. 3 Piatra Neamt, desi nu ne prea convine acest lucru, pentru că vom reduce din suprafata terenului care le este necesar elevilor respectivei unităti de învătămînt“, a declarat profesorul Mihai Lăcătusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Chiar si cu acest impediment legat de pozitionarea bazinului, sefii învătămîntului nemtean au raportat Ministerului Educatiei, Cercetării si Tineretului că în Piatra Neamt există conditii de realizare a acestui obiectiv. Deocamdată, nu se cunosc amănunte despre dimensiunile acestui bazin ori alte date tehnice. Dar, va fi cu sigurantă destinat elevilor, întrucît se realizează în cadrul programului national „Sport pentru copii“.
În acest an, pe lîngă realizarea bazinului de înot la Piatra Neamt, în judet vor fi construite, tot cu fonduri de la Ministerul Educatiei, Cercetării si Tineretului, saisprezece grădinite. Două dintre acestea vor fi ridicate în municipiul Piatra Neamt - una în apropierea Căii Romanului, întrucît se consideră că zona locuibilă este în extindere înspre intrarea/ iesirea din oras, si una în apropierea Statiei de Salvare, pe Dimitrie Leonida. Celalalte paisprezece grădinite vor fi ridicate în restul oraselor, ori în localitătile în care imobilele care au avut această destinatie au fost retrocedate. De asemenea, vor apărea grădinite noi acolo unde actualele spatii nu corespund, ori sînt subdimensionate, cu efecte asupra bunei desfăsurări a activitătii instructiv-educative.

Articol afisat de 1729 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective