Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ambulanta si ISU, puse la „grea“ încercare

• trei subofiteri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã au ajutat un echipaj al Ambulantei sã transporte la spital un pacient care cîntãreste 150 de kilograme • bãrbatul se afla în comã si necesita îngrijiri medicale speciale •

Un echipaj alcãtuit din trei angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Neamt a participat, joi searã,10 ianuarie, la o interventie specialã. La solicitarea medicilor de la Serviciul Judetean de Ambulantã Neamt, cele patru cadre profesioniste au ajutat la transportarea unui bolnav supraponderal, care cîntãreste 150 de kilograme, de la domiciliul sãu la Spitalul Judetean de Urgentã Neamt. Bãrbatul, în vîrstã de 39 de ani, se afla în comã profundã, ale cãrei cauze nu prea erau clare.
Cum pacientul este luat în evidentã ca suferind de afectiuni neurologice, medicii de la Ambulantã si de la Unitatea de Primire a Urgentelor au suspectat producerea unui accident vascular, dar pe baza rezultatelor investigatiilor de laborator efectuate au luat în calcul si ingerarea unei substante toxice.
La solicitarea familiei pacientului, un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulantã Neamt s-a deplasat la domiciliul acestuia pentru a-l transporta la spital. Numai cã sansele de a ridica pacientul si a-l transporta de la etajul III al blocului unde locuieste pînã la autosanitarã erau nule, asa încît cadrele medicale au solicitat ajutorul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã.
Pacientul a fost transportat din casã pînã la autosanitarã, si din fata spitalului pînã la Unitatea de Primire a Urgentelor, pe o targã specialã a Ambulantei, care a fost cãratã de sase oameni - trei ai echipajului medical si trei ai echipajului ISU.
Datã fiind starea gravã în care se afla, dupã investigatiile medicale efectuate, pacientul a rãmas internat la Anestezie si Terapie Intensivã.
Cazul acestui pacient supraponderal pentru transportarea cãruia a fost nevoie de ajutor de la ISU nu este singular. „Sîntem solicitati cam o datã pe lunã sã transportãm la spital pacienti care cîntãresc mult peste 100 de kilograme, care de regulã sînt imobilizati la pat si suferã fie de afectiuni cardiace, fie de afectiuni neurologice, la care se mai adaugã si diabetul. De regulã, cînd avem astfel de pacienti, cerem sprijinul angajatilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã, pentru cã existã riscul ca, din neputinta de a-i transporta pe scãri, sã îi scãpãm din mîini si sã avem apoi alte probleme. ÃŽn afarã de asta, pentru astfel de pacienti nici nu prea avem tãrgi care sã se preteze la asemenea greutãti. Cele mai multe dintre ele sînt de tip cearsaf din musama, care la greutãti mai mari de 100-110 kilograme se pot rupe, pentru cã sînt destul de vechi si sînt pocnite. Avem si tãrgi mobile, cu cadru si bare metalice, confectionate din placaj, care teoretic pot suporta greutãti de maximum 150 de kilograme, dar, practic, se deformeazã de pe la 130 kg“, a declarat doctor Letitia Damoc, manager al Serviciului Judetean de Ambulantã Neamt. Cel mai greu pacient pe care Ambulanta Neamt l-a transportat la spital cu ajutorul angajatilor ISU a cîntãrit 160 de kilograme si era femeie.

Articol afisat de 1491 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective