Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Anchetã în Neamt

Anchetã în Neamt

Disparitia anului

• cei doi soti împreunã cu fiul minor au dispãrut din luna noiembrie • ei veniserã în vizitã la rudele din Timisoara • au plecat într-un periplu prin tarã si nu s-au mai întors la gazde • o televiziune centralã a lansat ipoteza conform cãreia cardurile familiei Keller ar fi fost utilizate, la începutul acestui an, în Neamt • politistii timisoreni îi roagã pe nemteni sã-si ofere sprijinul în rezolvarea acestui caz •

Povestea familiei de nemti dispãrute în tara noastrã de mai bine de o lunã tinde sã se transforme într-un nou caz „Elodia“. Veniti în vizitã la rudele din Timisoara, încã din luna noiembrie a anului trecut, sotii Keller însotiti de fiul lor minor au plecat într-o cãlãtorie prin frumoasa Românie si de atunci nu au mai dat nici un semn de viatã. Desi erau asteptati, din nou, în Timisoara pentru a sãrbãtori Revelionul, sotii Keller nu s-au mai întors si nici nu au dat telefon. Un post central de televiziune a furnizat informatia conform cãreia cardurile sotilor germani ar fi fost folosite, la începutul acestui an, în judetul Neamt. Dupã începerea cercetãrilor în acest caz autoritãtile din tara noastrã ar fi luat legãtura cu cele din Germania. S-au efectuat cercetãri în privinta instrumentelor de platã ale familiei Keller cu sprijinul institutiilor financiare emitente, care au acces la datele referitoare la carduri. Asa s-ar fi descoperit faptul cã, în douã rînduri, pe 3 si 5 ianuarie 2008, s-au fãcut tranzactii financiare cu cardurile familiei Keller, la noi în judet. Cu toate acestea, anchetatorii nu au nici un fel de indicii referitoare la locul unde s-ar afla nemtii, dacã ei sînt în viatã sau nu. Deocamdatã, totul se rezumã la speculatii, cum cã ar putea fi în viatã, dar retrasi la o mãnãstire sau un alt lãcas de cult, unde nu este semnal. Scenariul de groazã este acela cã ar fi posibil ca familia de germani sã fi fost tîlhãritã sau ucisã, iar instrumentele de platã ar fi în posesia agresorilor.

Mister total
În cãlãtoria lor pe plaiuri mioritice, sotii Keller erau însotiti de fiul lor în vîrstã de 16 ani. Ei au venit la rudele din Timisoara încã din luna noiembrie, iar dupã ce s-au odihnit, au anuntat cã pleacã în vizitã prin mai multe locuri din tarã, Brasov, în Delta Dunãrii, precum si la mãnãstirile din Nordul Moldovei. Conform stirilor publicate despre acest caz, pînã la momentul de fatã se pare cã femeia era într-o stare psihicã precarã cauzatã de decesul tatãlui ei, iar din acest motiv ar fi vrut sã petreacã mai mult timp pe la mãnãstiri. Dupã mediatizarea disparitiei, prezenta bãrbatului neamt a fost semnalatã în Tulcea, înaintea sãrbãtorilor de iarnã, iar mai apoi la un tîrg de masini din orasul Focsani, informatii în urma cãrora nu au fost gãsiti de cãtre politisti. Cei care instrumenteazã acest dosar au audiat rudele din România ale familiei Keller, dar nu s-a putut stabili traseul exact pe care cei trei ar fi trebuit sã-l urmeze odatã plecati din vestul tãrii. Pentru cã ultima convorbire a nemtilor cu rudele lor a avut loc pe 29 noiembrie, oamenii legii intentioneazã sã cearã sprijinul companiei de telefonie mobilã pentru a afla ce apeluri s-au mai dat de pe telefoanele familei Keller. În ultima discutie, nemtii au spus rudelor cã se aflã în zona Brasov. În încercarea de a-i descoperi, toate unitãtile de politie din tarã au primit semnalmentele celor trei germani, iar pe de altã parte sînt verificate toate cadavrele fãrã identitate gãsite pe traseele pe care familia Keller a plecat la finele lunii noiembrie. Sînt verificate toate pensiunile, hotelurile, dar si mãnãstirile la care s-ar fi putut opri cei trei cetãteni germani dati dispãruti. Bãrbatul este functionar la primãria unui orãsel din apropiere de Frankfurt, iar femeia este casnicã. Ea este de loc din România, fratele ei fiind timisorean.

Nemtenii, rugati sã ajute în rezolvarea cazului
Cum existã indicii certe cã cele trei persoane au trecut prin judetul nostru, politistii timisoreni au solicitat ajutorul nemtenilor care pot oferi orice fel de relatie ce poate duce la gãsirea dispãrutilor. Ajutorul a fost cerut prin intermediul Biroului de presã al Politiei Neamt. „IPJ Timis solicitã sprijin si roagã persoanele care pot da relatii privind pe cetãtenii germani Keller Ioan, în vîrstã de 46 ani, Keller Mariana, de 44 ani, si fiul lor Keller Dennis, de 16 ani, toti cu domiciliul în Germania, dispãruti în împrejurãri necunoscute dupã data de 21.11.2007, sînt rugate sã contacteze cea mai apropiatã unitate de politie sau sã apeleze gratuit numãrul unic de urgentã 112“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.

Articol afisat de 2011 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU, Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective