Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sefi de 7 si ceva la CJ

• în vreme ce vicepresedintii îsi dau nota 7 pentru activitatea prestatã la cîrma judetului, presedintele Marcoci se autoevalueazã cu 8 • vicele Badea si presedintele Marcoci au anuntat cã se vor duela pentru sefie • vicele Romicã Rotaru îl sustine în cursã pe deputatul Ioan Munteanu •

Activitatea conducerii Consiliului Judetean Neamt se pare cã mai are destul de mult pînã cînd va fi de „foarte bine“. Asta în cazul în care cei trei sefi din Consiliul Judetean - Vlad Marcoci, presedinte si Dumitru Badea si Romicã Rotaru, vicepresedinti, nu au vrut sã fie prea exigenti cu ei însisi, acordîndu-si primul nota 8 si cei doi adjuncti nota 7. Dar atunci cînd s-au autoevaluat, toti cei trei au avut în vedere nerealizãrile înregistrate în decursul mandatului, adicã stiu ei ce stiu. Fãcînd o medie, conducerea este de nota 7,33 si corespunde calificativului „bine“. Ar mai putea sã creascã, din acest mandat mai rãmînînd sase luni, la varã fiind anuntate alegeri. Si va fi introdus votul uninominal pentru desemnarea presedintelui, adicã oamenii vor alege o persoanã, iar nu o listã a unui partid.

Presedintele Marcoci se plînge de nesustinerea penelistã

ÃŽntrebat cum apreciazã activitatea pe care a desfãsurat-o de cînd este la cîrma Consiliului Judetean Neamt, Vlad Marcoci a spus cã a prestat „în jur de 8“. Adicã îsi acordã calificativul „Bine“, dar are sperante cã situatia poate fi îmbunãtãtitã în viitor. Atunci cînd si-a dat nota a adus si argumentele pentru care în activitatea sa sînt si obiective neîndeplinite. „Nerealizãrile se datoreazã conditiilor pe care le-am avut. Partidul National Liberal nu are un numãr consistent de consilieri în Consiliul Judetean, ceea ce a fãcut ca multe dintre proiectele mele sã nu poatã fi realizate. Cel mai mare esec l-am înregistrat cînd nu am reusit sã privatizãm societatea Drupo. Apoi, eu am preluat mandatul de presedinte al Consiliului Judetean mai tîrziu decît s-a constituit legislativul si a trecut ceva vreme pînã cînd am determinat proiectele, întrucît asta nu se face de pe o zi pe alta. Si pîrtia de schi de la Durãu se înscrie în nereusitele mele, pentru cã proiectul încã nu este pornit, dar mai este timp pentru implementarea lui. Ghidul pentru fondurile europene nu a apãrut decît pentru drumurile judetene si deja am depus un proiect care cred cã are sanse de reusitã. Proiectul, cu o valoare de sapte milioane de euro, vizeazã reabilitarea drumului Tazlãu - Mãnãstirea Horaita“, a precizat presedintele Consiliului Judetean. Despre activitatea institutiei pe care o conduce, Vlad Marcoci s-a declarat foarte multumit. El a spus cã s-a lucrat transparent, iar deciziile luate au fost supuse spre dezbatere tuturor partidelor politice. Cît despre planurile din acest an a adãugat: „Voi participa la alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean Neamt. Cu sigurantã“.

Dumitru Badea, de nota 7

Mai critic cu sine decît Vlad Marcoci a fost vicepresedintele Dumitru Badea. El îsi acordã nota 7 pentru activitatea depusã ca secund la cîrma CJ, iar pentru primul an, chiar mai putin, coborînd pînã la 6. „ÃŽnceputul activitãtii mele a fost mai firav si asta datoritã lipsei de experientã a întregului Consiliu Judetean, chiar dacã unii sînt în repetarea mandatului. Dupã oarece vreme ne-am intrat în mînã, au fost eliminate divergentele de pe plan local si judetean. Au avut loc mutatii serioase în cadrul Consiliului si mã refer la structura sa. Eu sînt cel care dintre cei trei din fruntea legislativului am prins mandatul de la început si sper sã îl duc pînã la capãt. Pînã se va întîmpla asta, mã voi preocupa în continuare de cheltuirea eficientã a banilor publici, de punerea la punct a drumurilor judetene si de investitii în toate domeniile, în special în turism. Poate vom reusi sã facem ceva si în dezvoltarea acestuia, întrucît judetul are potential, oferã multe, dar nu s-a fãcut mare lucru pentru valorificarea lui. ÃŽmi dau nota 7 pentru activitatea de pînã acum, dar pentru cea din primul an de mandat de vicepresedinte, 6. Cît despre viitor, îmi doresc sã rãmîn în cadrul acestei institutii, dar nu depinde de mine. Cert este cã îmi voi depune candidatura pentru presedintia CJ, întrucît Partidul România Mare va trebui sã aibã un candidat, iar acesta voi fi eu. Bun sau rãu, voi intra în cursã“, a declarat vicele Badea.

Rotaru, tot de 7

Aceeasi impresie despre sine o are si celãlalt vicepresedinte al Consiliului Judetean, Romicã Rotaru. ÃŽsi dã tot nota 7 si asta pentru cã este responsabil de un domeniu în care nu poate face lucruri spectaculoase, care sã îi aducã realizãri majore. „Rãspund de un domeniu pe care pînã cînd l-am învãtat a trecut un an. Dacã eram cadru tehnic, asa cum este domnul Badea, cred cã mã descurcam mai bine si îmi puteam acorda o notã de 8, poate chiar 9. Dar, deocamdatã, la nota 7 mã situez. Pe viitor vreau o schimbare la Consiliul Judetean a atitudinii fatã de banul public si voi pune accent pe realizarea lucrãrilor de calitate. Cît despre candidatura pentru sefia Consiliului Judetean, nu poate fi vorba despre mine, întrucît Partidul Social Democrat îl sustine pe domnul deputat Ioan Munteanu“, a spus Romicã Rotaru.

Articol afisat de 1655 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective