Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Raportãri umflate de dragul normelor

• directorii scolilor trebuie sã anunte Inspectoratul Scolar, în ultima zi a acestui semestru, cîti elevi n-au dat de pe 17 septembrie pe la scoalã • conducerea ISJ îi acuzã pe directori cã s-au fãcut cã au uitat de plecãrile unor elevi, doar pentru pãstrarea normelor didactice •

Inspectoratul Scolar Judetean Neamt va fi informat, pe data de 1 februarie, de cãtre directorii din judet, cîti elevi au renuntat la a-si mai continua studiile în acest an scolar. Mai exact, inspectoratul a solicitat o confruntare între datele înscrise în cataloage si prezenta efectivã în unitãtile de învãtãmînt. „Directorii trebuie sã analizeze dacã elevii care au fost trecuti în catalog pe data de 17 septembrie au venit la scoalã sau nu. Sînt elevi care nu au dat nici o zi pe la scoalã în actualul an de învãtãmînt si atunci este clar cã nu îi mai intereseazã sã vinã la cursuri. ÃŽn dreptul fiecãrui astfel de caz trebuie datã o motivatie“, a declarat profesoara Gabriela Banu, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Plecarea de bunãvoie a acestor elevi din sistem a influentat, printre altele, si procentul prezentei la tezele cu subiect unic, care s-au desfãsurat luna trecutã. Conducerea ISJ chiar le-a reprosat directorilor cã au fãcut „raportãri“, comparînd numãrul de elevi trecuti în cataloage la începutul anului scolar cu cei care au sustinut evaluarea, fãrã a se tine cont de „situatia din teren“. „ÃŽn cadrul tezelor cu subiecte unice, Inspectoratul Scolar are nevoie de o statisticã foarte clarã. Sînt în judet unii directori de foarte multã vreme pe functie si mã gîndesc cã poate s-au plictisit. Nu se stie cu precizie numãrul exact de copii care ar fi trebuit sã fie la teze, pentru cã directorii nu au verificat exact situatia elevilor la dirigintii de la clase. S-a raportat un numãr de elevi, cei care au fost trecuti în cataloage, dar pe listele nominale au apãrut mai putini“, a declarat profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Adjunctul ISJ, profesorul Grigorutã Oniciuc, a precizat cã aceste anomalii nu erau posibile dacã directorii ar fi dat dovadã de corectitudine. „Aceste nepotriviri dintre raportãri si liste demonstreazã faptul cã directorii nu au fãcut normarea corect. Cei care anul trecut au fost în clasa a VI-a au fost trecuti ca fiind acum în clasa a VII-a, desi ei au plecat între timp în strãinãtate. La a doua sesiune a tezelor cu subiecte unice se va merge iar cu sute de înscrisi, dar se vor prezenta cîtiva, care nu le-au dat prima datã, pentru cã atîtia existã în tara românescã, restul fiind peste granitã. Nu cumva cei care au plecat figureazã în cataloage doar pentru pãstrarea unor norme didactice? Ba da!“, a spus adjunctul ISJ, Grigorutã Oniciuc.
Un alt repros care a fost fãcut directorilor, legat tot de desfãsurarea tezelor cu subiecte unice, este referitor la constituirea comisiilor de evaluare. Dupã primirea propunerilor din teritoriu, ISJ a cerut refacerea a peste 40 de astfel de decizii, întrucît directorii le-au emis cu încãlcarea metodologiei de desfãsurare a tezelor. Cele mai frecvente nereguli sînt legate de existenta gradelor de rudenie între membrii acestor comisii sau între membri si elevii sustinãtori ai lucrãrilor, ceea ce este interzis.

Articol afisat de 1656 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective