Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Statui în orasul fãrã statui

Statui în orasul fãrã statui

• orasul turistic nu poate fi decît universitar • cinematograful „Cozla“ trece în poala Primãriei • vor supravietui revistele de culturã •

Se pare cã problema lipsei unor monumente de artã ambientalã reprezentative în orasul care se vrea cu obstinatie a fi unul turistic a început sã fie luatã în serios de cãtre edilii urbei de la poalele Pietricicãi. O mai veche propunere a directorului Directiei pentru Culturã, Culte si Patrimoniu Cultural National a judetului Neamt, Adrian Alui Gheorghe, are toate sansele, conform declaratiei sefului culturii nemtene, de a fi materializatã în perioada urmãtoare. Este vorba despre întruchiparea sculpturalã a douã mari figuri ale literaturii si spiritului românesc, Mihai Eminescu si Ion Luca Caragiale. Mai mult, gospodarii orasului au realizat, în sfîrsit, cã statuia lui Ion Creangã, de lîngã Casa de Culturã a Sindicatelor, are nevoie de o binemeritatã reabilitare, dupã ce a înfruntat capriciile vremii timp de cîteva decenii. Ceea ce, dupã cum am fost din nou asigurati, se va face în clipa în care se va gãsi un specialist în astfel de restaurãri.
ÃŽn acelasi timp, mai vechea idee a înfiintãrii unor facultãti ale Universitãtii „Al.I. Cuza“ din Iasi în Piatra Neamt a fost din nou luatã în discutie, dupã ce acum vreun an a stîrnit numeroase polemici legate de „revendicarea“ spatiului Muzeului de Istorie. De data aceasta, solutiile vor fi altele, iar pînã la data punerii în practicã a ideii va trebui realizat un studiu temeinic asupra oportunitãtilor locale în aceastã privintã, în asa fel încît sã se discearnã realist cam care ar fi facultãtile si profilurile care s-ar potrivi zonei Neamtului.
Directorul DCCPCN Neamt ne-a mai dat asigurãri cã, în curînd, spatiile pãrãsite si lãsate de izbeliste ale Cinematografului „Cozla“ vor fi preluate de Primãrie, în conformitate cu noile prevederi legislative care vizeazã cinematografia si difuzarea filmului. Ce se va întîmpla dupã aceea cu ele, vom afla între timp.
Adrian Alui Gheorghe nu putea uita, bineînteles, destinul viitor al unei reviste reprezentative pentru cultura nemteanã, „Antiteze“, cãreia i se va asigura un ritm de aparitie satisfãcãtor si fãrã sincope. ÃŽn acelasi timp, am fost informati cã se pregãteste aparitia unui titlu publicistic nou în spatiul nemtean, o revistã care se va referi strict la patrimoniu si care va fi editatã atît în editie tipograficã, cît si în format electronic.

Articol afisat de 1777 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective