Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tiganii, la plîns pe umãrul prefectului

• lunar, etnicii „judeteni“ vin la Prefecturã cu diverse probleme • pentru îmbunãtãtirea situatiei romilor, acestia trebuie sã îsi aleagã lideri, care sã lucreze în favoarea lor •

Integrarea tiganilor în comunitate este una din sarcinile pe care le are de îndeplinit prefectul, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Lunã de lunã, cei mai cunoscuti lideri ai tiganilor nemteni au întîlniri cu Toader Mocanu, pentru a discuta, cît de punctual se poate, despre problemele tiganilor de mai la marginea societãtii. Luni, 14 ianuarie, în cadrul unei noi întîlniri între cele douã pãrti, s-a încercat o nouã mediere a problemelor cu care romii se confruntã gãsirea solutiilor necesare depãsirii acestora. Cel mai important pas în îmbunãtãtirea situatiei este organizarea fiecãrei comunitãti si stabilirea unor lideri care sã le reprezinte interesele. Rolul acestor lideri este foarte important în medierea relatiei dintre institutiile statului, autoritãtile locale si cetãtenii romi, în ambele sensuri“, a precizat prefectul.
De asemenea, prefectul a subliniat cã autoritãtile locale au nevoie de expertii romi în perspectiva accesãrii Fondului Social European pentru obtinerea finantãrii necesare micsorãrii decalajului social dintre ei si populatia majoritarã. Potrivit Hotãrîrii nr. 522 din 19 aprilie 2006 pentru modificarea si completarea Hotãrîrii Guvernului nr. 430/2001 privind aprobarea strategiei Guvernului României de îmbunãtãtire a situatiei romilor, autoritãtile locale pot angaja, la solicitarea comunitãtilor rome, experti locali pe problemele romilor.
Consilierul prefectului pe probleme de romi se va deplasa în perioada urmãtoare în fiecare comunitate de romi din judet pentru a discuta cu primarii despre problemele acestora si pentru a ajuta la organizarea si alegerea liderilor comunitãtilor.
Liderii si-au arãtat toatã deschiderea pentru medierea discutiilor între institutiile statului si romi si au accentuat cã buna colaborare cu autoritãtile nu aduce decît beneficii de ambele pãrti.
Aceastã întîlnire se înscrie în seria întîlnirilor lunare ale prefectului judetului cu liderii comunitãtilor de romi din judet: Partida Romilor Pro Europa- Filiala Judeteanã, reprezentanti ai comunitãtilor de romi din Roman, Roznov, Bahna, Bicaz si mediatori scolari din primãriile Piatra Neamt, Roman, Bicaz Chei si Bicazu Ardelean.

Articol afisat de 1388 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective